Častno slovo od Evrope

  Na povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenge so odbojkarji Calcit Volleyja v domači dvorani izgubili z Vero Volley Monzo z 0:3 (-25, -18, -23). Tudi na prvi tekmi je bila s 3:1 (-23, 17, 20, 18) boljša italijanska ekipa, ki se je uvrstila v polfinale. Že v petek pa Kamničane čaka nova preizkušnja, ko bodo v 16. krogu 1. DOL za moške gostili Črnuče. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Calcit Volley – Vero Volley Monza  0:3 (-25, -18, -23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 450, sodnika: Momirov (Bolgarija), Senyurt (Turčija).

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb 2, Podobnik, Vidmar 16, Kvas, Lakner 3, Kotnik 7, Štembergar Zupan 13, Ivković, Lazar 4, Rotar. Trener: Aleš Hribar.

  Vero Volley Monza: Buti 3, Calligaro 1, Džavoronok 8, Orduna, Galliani 4 Arasomwan 2, Rizzo (L), Ghafour, Botto 4, Josifov 9, Beretta 4, Buchegger 9, Plotnickij 9, Giannotti (L). Trener: Fabio Soli.

  Odbojkarji Vero Volleyja Monze so minuli vikend počivali, saj so imeli v Italiji zaključni turnir, na katerega se niso uvrstili, medtem ko so Kamničani v domačem prvenstvu ostali praznih rok v Kanalu. Varovanci Aleša Hribarja so praznih rok ostali tudi proti devetouvrščeni ekipi italijanske Serie A, vendar so prikazali dobro igro, tako da se je morala Monza, ki je pričakovano prevladovala v bloku, pošteno potruditi, da je prišla do zmage.

  Kamničani so v povratno tekmo z Monzo vstopili še dodatno oslabljeni, ob že tako odsotnih Maxsona Pereire, Mihe Bregarja in Saša Štalekarja še brez Dmitrija Babkova in Timoteja Ratka. Na drugi strani so bili odbojkarji Monze v polni zasedbi in niso prav ničesar prepustili naključju. S točko Donovana Džavaronoka so že na začetku niza domačinom pobegnili za štiri točke (6:2), njihov nalet pa je s polminutnim odmorom zaustavil domači trener Aleš Hribar. Njegovi varovanci so se gostom na servis Domna Kotnika približali na točko zaostanka (15:16), po napaki Italijanov pa je bil izid na 17. točki prvi na tekmi izenačen. Za še večjo napetost v kamniški športni dvorani je z odlično odigranim prvim tempom poskrbel Jure Lakner za prvo kamniško vodstvo z 22:21. Domači odbojkarji so imeli tudi dve zaključni žogi, ki sta bili neizkoriščeni, zato pa je Monza izkoristila prvo.

  Tudi začetek drugega niza je pripadel gostom, ki so izkoristili nekoliko slabši sprejem domače ekipe in povedli s 7:4. Za nameček so kamniški odbojkarji, ki so veliko tvegali na servisu, v tem elementu naredili veliko lastnih napak, ko pa so le povezali dva dobra servisa Luke Lazarja, je Domen Kotnik izid na 11. točki izenačil. Po polminutnem odmoru Fabia Solija je vajeti igre v svoje spet prevzela gostujoča ekipa, ki je dosegla tri zaporedne točke. Z novim blokom, tokrat Džavoronoka in asom Olega Plotnickega, je Monza v končnico vstopila s prednostjo petih točk (22:17), kar je bilo dovolj za vodstvo z 2:0 v nizih, s tem pa tudi za uvrstitev v polfinale pokala Challenge.

  V začetku tretjega niza so bili večinoma v prednosti gostujoči odbojkarji, ki so ob boljši igri v bloku in z asom Iacopa Bota Kamničanom pobegnili za štiri točke (13:9). Pred vstopom v končnico je Monza vodila že z 21:16, slavljenec Primož Vidmar, ki je danes praznoval 24. rojstni dan, pa je izid na 21. točki izenačil. Veliko zaslug za izenačenje je imel s svojimi servisi tudi Jure Lakner, ki je z asom svojo ekipo popeljal do vodstva z 22:21. Toda v končnici je bila zbranost spet na strani italijanske ekipe, ki je izkoristila svojo drugo zaključno žogo za še drugo zmago nad Calcit Volleyjem.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Zavedati se moramo, kakšna ekipa je bila na drugi strani mreže. Mislim, da smo se od Evrope poslovili častno in tudi nocoj nismo igrali slabo. Malce grenak priokus je zaradi končnice prvega niza, ki smo ga že imeli narejenega, vendar se nam ni izšlo. Drugače pa fantom nimam česa očitati, je bilo pa pričakovati, da bodo boljši v bloku. Na našo smolo običajno v najmanj primernih trenutkih za nas. Me pa veseli, da smo bili boljši na sprejemu, kar je delno tudi zasluga naše dvorane.«

  Komentarji