Čas je za Mevzo

    Odbojkarji Calcit Volleyja so v polfinalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije pred svojimi navijači doživeli hladen tuš, saj so v soboto po hudem boju morali priznati premoč razigranim Mariborčanom. Toda sezona se nadaljuje, tega se v kamniškem taboru dobro zavedajo, zato bodo vse svoje moči usmerili v srednjeevropsko ligo in v državno prvenstvo. Za začetek jih čaka srednjeevropska liga, v kateri bodo v sredo ob 20. uri gostili Mladost Ribolo iz Kaštele.

    Čeprav so Kamničani na trenutke proti Merkur Mariboru prikazali zelo dobro igro, predvsem to velja za uvodni niz, to ni bilo dovolj, da bi strli odpor borbenih varovancev Sebastijana Škorca. Zanje ni bilo izgubljene žoge, na drugi strani pa so bili domači odbojkarji morda na trenutke preveč neučakani, Mariborčani pa so na krilih Roka Možiča in Alana Košenine kaznovali vsako njihovo napako. Ampak časa za objokovanje preprosto ni. Dejstvo je, da so si v kamniškem taboru želeli najmanj finale, v njem tudi še kaj več, toda sezone še zdaleč ni konec.

    »Želeli smo si več, toda tudi porazi sestavni del športa. Nikakor nismo zaustavili Možiča v coni štiri, ob tem so se razigrali tudi njegovi soigralci, predvsem pa so imeli Mariborčani vso tekmo zelo visok odstotek sprejema. V drugem nizu smo imeli dvignjene žoge za zaključek, česar nismo izkoristili, Mariborčani pa so dobili samo dodatni motiv, medtem ko smo bili mi vedno bolj nezanesljivi na sprejemu in v napadu. Zdaj je, kar je, že v sredo nas čaka nova tekma, ki bo za nas zelo pomembna. Trenutno nismo v najboljšem položaju glede uvrstitve na zaključni turnir srednjeevropske lige, vendar imamo še vse v svojih rokah. V tem tekmovanju nas čakajo še tri tekme rednega dela, ki jih preprosto moramo dobiti. Prvo že v sredo,« je odločen Gašper Ribič, ki je po letu dni odmora spet prevzel prvo kamniško ekipo.

    V prvem delu sezone so Kamničani v gosteh premagali Kaštelane s 3:1, vendar je bilo to v obdobju, ko so bili še v zmagoviti seriji. Nadaljevanje sezone zanj ni bilo več tako uspešno, vendar pa vrnitev na zmagovalne tirnice lahko začnejo prav v sredo. Mladost iz Kaštele ima trenutno štiri zmage in pet porazov, vendar tudi dve tekmi manj od Kamničanov, ki so trenutno s šestimi zmagami na četrtem mestu. To pomeni, da gostje v Kamnik ne bodo prišli brez motiva, ampak zagotovo to velja tudi za odbojkarje Calcit Volleyja.

    Ker bo zaključni turnir 4. in 5. marca v Zwettlu, ima mesto v njem zagotovljeno tudi Waldviertel, prav tako tudi ACH Volley, ki si je praktično že zagotovil prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Brez možnosti so Mariborčani, v igri za prosti dve mesti pa so ob Calcit Volleyju, ki ima ob enajstih odigranih tekmah 19 točk in je trenutno peti, še Mladost Zagreb, ki je s tekmo več drugo z 21 točkami, SK Zadruga Aich/Dob, ki ima prav tako 12 tekem in 20 točk ter še vedno kot rečeno Mladost Ribola Kaštela.