Calcitovke v finalu pokala z Novo KBM Branikom

   

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v polfinalni tekmi zaključnega turnirja Pokala Slovenije v ljubljanski dvorani Tivoli premagale Krim s 3:0 (14, 12, 15). V finalu se bodo pomerile z Novo KBM Branik, ki je v prvi polfinalni tekmi s 3:0 (16, 13, 21) premagala SIP Šempeter. Finalna tekma bo na sporedu v torek, 21. decembra, ob 20.30.

  Calcit Volley – Krim  3:0 (14, 12, 15)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 120, sodnika: Jovanović, Prevc.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 4, Javornik, Radišković 21, Šiftar 6, Vovk, Brulec Kostić 5, Janežič (L), Charuk 11, Sillah 4, Zorman 2, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

  Krim: K. Mohorič, Frelih 4, Deželak 2, J. Mohorič 2, Metelko, Bavdaž 2, Jovanović, Šen 3, P. Blažič , T. Blažič (L), Jerman (L), Kenda 8, Krašovec 2. Trener: Jože Časar.

  V obeh letošnjih tekmah za državno prvenstvo so Calcitovke zanesljivo prišle do zmage, podoben razplet pa se je pričakoval tudi v nocojšnjem polfinalnem obračunu Pokala Slovenije. Aktualne državne prvakinje so že v prvem nizu postavile stvari na svoje mesto, s servisi so »pritiskale« na nasprotnikove sprejemalke, višje so bile tudi v bloku. Tudi v drugem in tretjem varovanke Gregorja Rozmana ničesar niso prepustili naključju, nasprotnicam pa so v treh nizih prepustile le 45 točk.

  Krimovke so v uvodnem nizu še vodile z 2:1, toda po dveh zaporednih blokov Calcitovk, dveh uspešnih napadih Andjelke Radišković, lastni napaki Nike Bavdaž in asu Katje Mihevc je bilo že 8:2 za Calcit Volley. Tudi po polminutnem odmoru Jožeta Časarja so aktualne državne prvakinje dosegle še tri točke, ob njihovem vodstvu z 11:2 pa je bil prvi niz bolj ali manj že odločen. Do konca niza se Ljubljančanke na manj kot osem točk niso približale, po asu Mojce Deželak je bilo 10:18, vodstvo z 1:0 v nizih pa je za kamniško ekipo potrdila Radiškovićeva.

  Tudi v drugem nizu so se prve težave ljubljanske ekipe začele na servis Katje Mihevc, saj so po napadu Oliver Brulec Kostić zaostajale za tri točke (4:1). Nove je povzročila Radiškovićeva, ki je dosegla as za kamniško vodstvo z 8:3. Pri zaostanku 4:9 se je Časar odločil za prvi polminutni odmor v drugem nizu, vendar so po njem Calcitovke z asom povedle s 13:6. Vendar se za razliko od uvodnega niza odbojkarice Krima niso predale, z dvema zaporednima asoma Asje Šen so prišle na štiri točke zaostanka (9:13), zato je po svojem prvem polminutnem odmoru posegel tudi Gregor Rozman. Po njem so spet prevladovale kamniške odbojkarice, ki so na servis Radiškovićeve dosegle sedem zaporednih točk za prepričljivo zmago tudi v drugem nizu, ki ga je z blokom končala Mija Šiftar.

  V tretjem nizu so ljubljanske odbojkarice do izida 4:5, po začetnem zaostanku z 0:3, še držale korak s Calcitovkami, vsega pa je bilo konec po novi seriji servisov Radiškovićeve, ki so se končali pri izidu 12:4, ko je žoga končala v mreži. Ljubljančanke so servis Pie Blažič zaostanek nekoliko znižale (11:16), to pa je bilo tudi vse, kar jim je na tej tekmi uspelo. V končnici niza so bile zanje spet usodni servisi Radiškovićeve, dosegla je tudi dva asa, z drugo zaključno žogo pa je tekmo končala Eva Pavlović Mori.

  V drugem polfinalu slavile Mariborčanke

  V prvi polfinalni tekmi je Nova KBM Branik še drugič v treh dneh premagala SIP Šempeter. Tudi tokrat zelo prepričljivo, nekaj več odpora so Šempetranke nudile le v tretjem nizu. Za mariborsko ekipo so točke dosegle Mirta Velikonja Grbac in Lorena Fijok Lorber po 12, Taja Gradnišnik Klanjšček 11, Monika Potokar 7, Brina Bračko 6 in Ajda Augustinčič 1, za SIP Šempeter pa Tali Lekše 8, Neja Vidali, Vita Črnila in Kaja Gimpelj po 7, Ronja Štampar 5, Maša Božič 3 in Katja Mihalinec 1.

  Izjavi po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Vemo, kakšne so pokalne tekme, hitro se lahko vse skupaj obrne, zato sem od samega začetka igralke opozarjal, da bomo morali ves čas igrati zbrano. Po koncu tekme sem dekletom lahko samo čestital za pošteno odigrano tekmo. Resnično sem vesel, da so jo dekleta od prve do zadnje točke vzele resno in jo z dobrim pristopom pripeljale do konca. Ničesar ne želimo prepustiti naključju, tudi v finalu bomo morali v tekmo vstopiti še bolj odločno, še bolj zbrano, močnejše in skušati Mariborčankam vsiliti naš ritem igre. Od naše zadnje medsebojne tekme se Mariborčanke ves čas dvigajo v formi, to smo nenazadnje videli tudi danes proti Šempetrankam, ko so gladko, suvereno in nekako mirno prevladovale skozi celotno srečanje. In tukaj se poznajo izkušnje Monike Potokar, ki jim je prinesla stabilnost, prinesla izkušnje in nekakšno pokroviteljstvo nad mladimi igralkami, ki zdaj dajejo še več. To bo zdaj druga ekipa, kot je bila na začetku sezone ali naši zadnji medsebojni tekmi v Mariboru in jutri bomo morali dati še več, kot smo dali danes, če želimo iztržiti ugoden izid.«

  Mija Šiftar, igralka Calcit Volleyja: »Vesele smo, da smo tako gladko prišle do zmage, ker je naš cilj ob domačem prvenstvu tudi Pokal Slovenije. Zavedamo se, da bo v finalu popolnoma drugačna tekma, kajti z Novo KBM Branikom so vedno posebne tekme. Zdaj, ko je na drugi strani tudi Monika Potokar, nam bo veliko težje, vse pa bo odvisno od nas samih. Od prve točke naprej moramo igrati svojo igro, da osvojimo prvi letošnji pokal.«