Calcitovke po novi zmagi začasno na prvem mestu prvenstvene lestvice

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale Ankaran s 3:1 (9, -23, 23, 19). Že jutri Kamničanke čaka nova tekma, v drugem krogu srednjeevropske lige bodo ob 19.30 gostovale v Zagrebu pri Mladosti.

  Ankaran – Calcit Volley   1:3 (-9, 23, -23, -19)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, gledalcev 50, sodnika: Zajec, Milojević.

  Ankaran: Kolbl, Kolenc 1, Skuk, Pangerc, Smolnik 3, Forštnarič 8, Žnidar 5, Valenčič 19, Cerova 1c, Petranović 6, Cvitanović 3, Kaker 8. Trener: Sebastijan Mikša.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 5, Špoljarič (L), Mihevc 6, Radišković 23, Šiftar 12, Brulec Kostić 13, Lenart, Boisa 6, Janežič (L), Charuk 15, Sillah, Zorman 1, Čižman. Trener: Gregor Rozman.

  Tudi v drugem letošnjem gostovanju v Kopru, tokrat pri Ankaranu, so kamniške odbojkarice vknjižile vse tri točke. Vendar so se morale zanje pošteno potruditi, kajti po gladko osvojenem uvodnem nizu so v nadaljevanju popustile na sprejemu, tudi njihov blok in napad nista bila več tako učinkovita, tako da so domačinke dobile drugi niz. V razburljivem tretjem so bile spet boljše Kamničanke, ki so v četrtem zgodaj prišle do visoke prednosti, ki je niso več zapravile. S tremi točkami so, ob tekmi manj, vsaj začasno spet na prvem mestu prvenstvene lestvice.

  Slovenske državne prvakinje so na najboljši možni način začele derbi zadnjega kroga državnega prvenstva. Na servis Eve Pavlović Mori so po dveh zaporednih uspešnih napadih Olivere Brulec Kostić povedle s 5:0, po napaki domače ekipe že s 6:0. Nekdanja igralka Calcit Volleyja Maja Forštnarič je s tremi zaporednimi točkami, od tega je dve dosegla z blokom, prepolovila zaostanek domače ekipe, vendar njeno veselje ni dolgo trajalo. Z blokom Mije Šiftar so Calcitovke povedle z 11:4, do neulovljive prednosti pa so prišle prav na servis svoje petnajstletne sprejemalke. Šiftarjeva je izvajala sedem zaporednih servisov, dvakrat je bila tudi sama uspešna z asom, točko za vodstvo z 22:6 pa je dosegla Andjelka Radišković. Odlično igro gostij, ki so bile boljše v vseh elementih igre, med drugi so dosegle tudi štiri bloke, je z zadnjo točko v uvodnem nizu potrdila Brulec Kostićeva. S kar osmimi točkami pa se je izkazala tudi Mija Šiftar.

  V drugem nizu so Ankarančanke z asom Sare Valenčič, še ene nekdanje Calcitovke, povedle s 7:4, a so Kamničanke, razigrala se je Radiškovićeva, z delnim izidom 7:1, domačinkam pobegnile za tri točke (11:8). V še večjih težavah so bile domače odbojkarice po servisih Pavlović Morijeve, ko so Kamničanke svojo prednost podvojile na 16:10. Domače odbojkarice se tokrat niso predale, na servis Nine Petranović so pet zaporednih točk, zadnjo je prispevala Tina Kaker, še tretja Ankarančanka, ki je pred leti igrala za gostujočo ekipo, za vodstvo z 20:18. Z novim blokom Kakerjeve so domače odbojkarice v končnico drugega niza vstopile s prednostjo treh točk (22:19). Valenčičeva je svoji ekipi zagotovila dve zaključni žogi za izenačenje v nizih, drugo je izkoristila Petranovićeva.

  Kamničanke, ki v drugem nizu niso niti enkrat z blokom zaustavile domače ekipe, so bile tiste, ki so v tretjem nizu z asom Lucille Charuk prve prišle do treh točk prednosti (9:6), vendar so Ankarančanke po še eni od številnih lastnih napak gostij izid že na deseti točki izenačile. Do vodstva s 16:15 so varovanke Sebastijana Mikše prišle po štirih zaporednih točkah Valenčičeve, od tega je kar tri dosegla z asom. S polminutnim odmorom je trener Kamničank, Gregor Rozman, zaustavil nalet domače ekipe, po asu Anje Zorman in bloku Katje Mihevc pa so njegove varovanke ob vodstvu z 20:17 nekoliko lažje zadihale. Za polminutni odmor se je nato odločil domači trener, a so gostje z novo točko Radiškovićeve v končnico vstopile s prednostjo štirih točk, ki jim še ni zagotavljala mirne končnice. Naja Boisa, ki se je vrnila v ekipo po lažji poškodbi gležnja, je bila najbolj zaslužna za dve zaključni žogi za kamniško vodstvo z 2:1 v nizih, drugo je z blokom potrdila Charukova.

  Na servis Tine Cerovac so domače odbojkarice v začetku četrtega niza dosegle tri zaporedne točke, vendar so jim gostje vrnile s sedmimi zaporednimi točkami. Na servisu je bila Radiškovićeva. V novih težavah so bile Ankarančanke po servisih Mihevčeve, ko so jim po točki Brulec Kostićeve Kamničanke pobegnile na 11:4. Mikša je vzel še svoj drugi polminutni odmor, ki ni prinesel preobrata. Po novem bloku Charukove je bilo že 14:5. Kamničanke so vodile tudi že s 23:14, kar bi jim moralo zagotavljati mirno končnico, toda po tretjem zaporednem asu Meral Cvitanović in prednosti le še štirih točk, je Rozman moral vzeti še svoj drugi polminutni odmor. Po njem so domače odbojkarice naredile lastno napako, zmago Calcit Volleyja pa je potrdila Lucille Charuk.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »V drugem nizu smo pri vodstvu z 18:15 naredili nekaj nerazumljivih napak, ki se nam ne bi smele dogajati. Kot da je prišlo do pomanjkanja koncentracije in to je tisto, na čemer bomo morali delati. To se nam preprosto ne sme dogajati, nam pa se je že nekajkrat. Drugače pa smo odigrali korektno tekmo, vedeli smo, da bo težko, kajti domačinke so ves čas pritiskale s servisi, kar jim je dobro uspevalo. Ni nam bilo lahko, na koncu pa sem vesel, da smo ohranili celo kožo in da se domov vračamo s tremi točkami. Zdaj se bomo skušali čim bolj spočiti in v soboto v Zagrebu prikazati dobro tekmo. Z Mladostjo se dobro poznamo, med nami ni skrivnosti, in če bomo želeli računati na zmago, bomo morali odigrati vrhunsko tekmo.«