Calcitovci z navijači vred nad zmaje

  Kamniški odbojkarji so uspešno prestali četrtfinalni preizkušnji s Šoštanjem Topolšico in se pričakovano uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije. Veliko zahtevnejša pa bo nedeljska tekma, ko bodo ob 20.30 v desetem krogu srednjeevropske lige gostili trenutno vodilno ekipo v tem tekmovanju, ACH Volley, ki so ga v uvodni tekmi sezone v Tivoliju premagali s 3:0. Mario Koncilija, letošnja okrepitev Calcit Volleyja, ne bi imel nič proti, če se zgodba z ljubljanske tekme ponovi tudi v Kamniku.

  Čeprav bo Mario Koncilja v sredo dopolnil šele 27 let, je za njim že dolga in pestra kariera v slovenskem državnem prvenstvu, preizkusil pa se je tudi že v tujini. Svojo odbojkarsko pot je, tako kot Jan Brulec, začel v Žužemberku, nadaljeval v Novi Gorici pri ekipi Go Volley, nato pa v Murski Soboti, ACH Volleyju, SK Zadrugi Aich/Dobu in lani v Krki.

  »Vesel sem, da sem spet v ekipi, ki se bori za najvišja mesta v obeh domačih tekmovanjih in v srednjeevropski ligi, tu pa so potem še tekme v pokalu Challenge. Upam, da nam bo tudi z mojo pomočjo uspelo priti do kakšnega odmevnejšega rezultata. Prvi vtisi so zelo dobri, imam odlične soigralce, klub je vrhunsko organiziran, tako da so izpolnjeni vsi pogoji, da bi nam lahko uspelo,« je prepričan Koncilja, ki je imel ob uspešnem začetku sezone Kamničanov pomembno vlogo v ekipi.

  Po treh zaporednih zmagah, tudi proti ACH Volleyju in Mariboru, je sledilo obdobje nekoliko slabših predstav ter domači poraz proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel ter v gosteh proti ekipi Mladost Brčko. Vendar so se Kamničani hitro vrnili za zmagovalne tirnice.

  »Dejstvo je, da je sezono težko končati brez poraza, in če je že moralo priti do njih, je bolje, da je zdaj, ko se še o ničemer ne odloča. Mislim, da so včasih porazi tudi dobrodošli, saj ti šele oni odprejo oči, predvsem pa vidiš, kaj bo še potrebno popraviti. Verjamem, da smo z zmagama nad Dobom in v prejšnjem krogu proti Mladosti iz Zagreba dokazali, da smo se iz obeh porazov tudi nekaj naučili. Se je pa še enkrat več potrdilo, da nikoli ne smeš nikogar podcenjevati, vsako tekmo moraš igrati stoodstotno, kajti drugače se ti to lahko hitro vrne v negativnem kontekstu. Pokazalo se je tudi, da je letošnja srednjeevropska liga zelo izenačena, nenazadnje ima prav vsaka ekipa po najmanj dva poraza. Ampak ne glede na vse, če smo pravi, ni razloga, da ne bi nadaljevali z nizom zmag,« meni bloker Calcit Volleyja.

  Z nedeljskim obračunom z ACH Volleyjem se tudi za kamniške odbojkarje začenja »veseli« december. V četrtfinalu pokala Slovenije so svojo nalogo opravili z odliko, po Ljubljančanih jih do novega leta čakata še tekmi z ekipo Portugal Lisboa v prvem krogu pokala Challenge ter za konec še en slovenski derbi v srednjeevropski ligi v Mariboru. Toda vse trenutne misli so uprte na nedeljski večni derbi s slovenskimi serijskimi državnimi prvaki. Spomini na uvodno tekmo v Tivoliju, ko so slavili brez izgubljenega niza, so sicer lepi, toda … »Seveda je bilo lepo sezono začeti z zmago proti ACH Volleyju, ki pa na tej tekmi ni bil v polni zasedbi, ampak zmaga je zmaga. Ne verjamem, da bodo Ljubljančani razmišljali o prvi tekmi lige prvakov, ki je pred njimi prihodnji teden, saj se zavedajo pomembnosti nedeljske tekme, saj bo veljala tudi za modro skupino državnega prvenstva. Vsekakor bomo naredili vse, da jih še drugič zapored premagamo. Naša prednost bo zagotovo domače igrišče in naši navijači. Malce mi je le žal, da bo tekma tako pozno, upam, da se to ne bo preveč poznalo na obisku,« si pomoči s tribun želi Koncilja, ki pot do zmage vidi predvsem v dobrem servisu.

  Čeprav je že bil na pripravah slovenske reprezentance, uradne tekme v njenem dresu še nima, zato je ena od njegovih želja, da bi tako kot njegov starejši brat Danijel, ki zdaj igra za Cannes, tudi sam zaigral za Slovenijo. Pot do uresničitve želje pa vodi le ob dobrih igrah v dresu Calcit Volleyja. »Bil sem že na pripravah reprezentance, na velikem tekmovanju zanjo še nisem zaigral. Zagotovo obstaja želja, da bi dobil to priložnost, zavedam pa se, da bo vse odvisno od mene. Seveda pa bo naprej treba dobro igrati za klub in z njim osvojiti čim več lovorik.«

  V srednjeevropski ligi trenutno s tekmo več vodi prav ACH Volley, ki ima 18 točk, na drugem mestu so Kamničani, tretja pa je trenutno zagrebška Mladost, ki je pri desetih točkah.