Calcitovci so se poigrali s Salonitom

  Šesti krog modre skupine 1. DOL za moške je v Kamniku prinesel dvoboj, v katerem se je mačka poigrala z mišjo. Domači odbojkarji Calcit Volleyja so povsem nadigrali goste iz Kanala in slavili brez izgubljenega niza. Rezultat tekme je bil 3:0 (14, 14, 15). V prihodnjem krogu se bodo Kamničani doma pomerili z novomeško Krko. Tekma bo na sporedu v soboto, 29. februarja, ob 20. uri v športni dvorani Kamnik. To bo njihova zadnja preizkušnja pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige, ki bo 4. in 5. marca v avstrijskem Zwettlu.

  Calcit Volley – Salonit Anhovo  3:0 (14, 14, 15)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Markelj (Bled), Tomec (Novo mesto).

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar, Koncilja 11, Mihalj 5, Hedba 18, Jordanov 14, Planinc, Kvas 4, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan, Rotar. Trener: Gašper Ribič.

  Salonit Anhovo: Šarič (L), Nanut 4, Karnel 1, Novljan 5, Kavčič 3, Peterlin 9, Kovačič, Tomić 1, Vrtovec 6, Jereb 1. Trener: Igor Šimunčić.

  Kamniški odbojkarji so pred nocojšnjim obračunom s Kanalci svojo zadnjo tekmo v modri skupini igrali pred dvanajstimi dnevi, zato je bilo eno od vprašanj, v kakšni formi sploh so. Ob tem so dan pozneje v srednjeevropski ligi proti zagrebški Mladosti ostali še brez Jana Brulca, toda v njihovi igri se to ni prav nič poznalo. Z eno boljših predstav v letošnji sezoni so popolnoma nadigrali goste iz Kanala, ki so sicer igrali brez Dejana Čabarkape in Gregorja Basaneža, vendar to niti najmanj ne zmanjšuje hitre kamniške zmage.

  Da so varovanci Gašperja Ribiča željni igre, se je pokazalo že v uvodnem nizu, v katerega so vstopili odločno. Z dobrimi servisi so povzročili veliko težav gostujoči ekipi, ki je po asu Milosza Hebde zaostajala že za šest točk (8:2), še večji je bil njen zaostanek po novi točki poljskega sprejemalca v kamniškem dresu (16:6). Navkljub visokemu vodstvu domači odbojkarji niso popuščali, še naprej so izvajali pritisk na kanalske sprejemalce, ko pa so v končnico vstopili s kar desetimi točkami prednosti (22:12), je bil niz, ki ga je končal Mario Koncilja, praktično odločen.

  V drugem nizu sta bili ekipi skupaj le do pete točke, z blokom Hebde in dvema asoma Domna Kotnika pa so Kamničani gostom pobegnili na 8:5. Za še bolj mirno nadaljevanje je z dvema zaporednima blokoma poskrbel Ivan Mihalj (15:8). Tudi v tem nizu pa visoko vodstvo domače ekipe ni uspavalo, čeprav so se jim Kanalci s točko Matica Vrtovca še približali na štiri točke zaostanka (11:15), toda po napadu Hebde je bilo že spet plus sedem za Calcit Volley (19:12). V končnici so Kamničani gostom prepustili le še dve točki, niz pa je tokrat končal Hebda.

  Podobno kot prva dva niza je potekal tudi tretji, ki je bil izenačen le do četrte točke. Z delnim izidom 8:0, na servisu je bil Boyan Yordanov, pa je bila tekma odločena. Kanalci se niso več pobrali, na drugi strani so Kamničani z raznovrstno igro brez težav prihajali do točk, tekmo, v kateri so domačini z blokom dosegli kar 16 točk, pa je končal Yordanov.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Vso tekmo smo odigrali na visoki ravni. Tudi servis je bil boljši kot na prejšnjih tekmah, posledično smo bili veliko boljši tudi v bloku in po tej tekmi moram biti zadovoljen. Najbolj me veseli, da smo tudi po visoki prednosti ohranili zbranost in jo do konca nizov tudi povečali. To je tisto, s čimer moramo nadaljevati, ne smemo si privoščiti padcev v igri, ki so se nam dogajali na prejšnjih tekmah. Upam, da je ta tekma tisti pokazatelj, da smo na prvi poti.«