Calcit Volley edini klub z dvema ekipama v četrtfinalu končnice DP

  Že v petek bo v Šempetru na sporedu prva četrtfinalna tekma končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, dan pozneje bodo na sporedu še preostale tri. Na dveh od njih bodo igrale tudi odbojkarice Calcit Volleyja. Prva ekipa, ki brani naslov državnih prvakinj, bo ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik, gostila ATK Grosuplje, drugo kamniško ekipo pa ob 18. uri v mariborski športni dvorani Lukna čaka tekma z Novo KBM Branikom. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 28. februarja, morebitne tretje pa od 2. do 9. marca.

  Obe ženski kamniški ekipi sta uspešno prestali osmino finala pokala Slovenije. Če za varovanke Bruna Najdiča velja, da je bila njihova zmaga proti drugi ekipi Nove KBM Branika pričakovana, zmaga druge kamniške ekipe proti Ankaranu vseeno predstavlja manjše presenečenje. Toda glede na zadnje predstave ekipe, ki jo vodi Tjaša Gadža, niti ne. Igrale so sproščeno, za svojo dušo in to jim je na koncu prineslo zmago.

  Podobno igro bodo morale prikazati v svojem prvem četrtfinalu končnice državnega prvenstva. Dejstvo je, da so v vlogi favoritinj mariborske odbojkarice, ki so prepričljivo osvojile drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

  »To tekmo si bomo vzele kot nagrado za prikazano v letošnji sezoni. V tekmo bomo šle sproščeno, vendar zbrano in borbeno. Če bomo prikazale in razvile svojo igro, menim, da smo lahko neugoden nasprotnik za tekmice,« je prepričana Tjaša Gadža, najmlajša trenerka v četrtfinalnih obračunih.

  V popolnoma drugačnem položaju bodo štirikratne zaporedne državne prvakinje, ki v letošnji sezoni v domačem prvenstvu še niso izgubile. Mimogrede, druga kamniška ekipa je praznih rok ostala le dvakrat. V goste jim prihajajo Grosupeljčanke, ki so se morale v modri skupini, prav po zaslugi varovanke Tjaše Gadža, zadovoljiti z drugim mestom.

  »Pred nami so zdaj v državnem prvenstvu tekme, ko ne bo več možnosti za popravni izpit. Želimo si, da bi imeli v končnicah čim manj tekem, da bi lahko vmesni čas izkoristili tudi za trening, zato bomo že četrtfinale končnice skušali dobiti v dveh tekmah. Zavedamo se, da zmaga ne bo prišla sama od sebe, toda ob pravem pristopu, borbenosti in glede na to, da je ekipa v dobrem stanju, bi tekmi v soboto in nato prihodnjo sredo dobiti. So pa takšne tekme običajno neugodne, kajti nasprotna ekipa, ki nima česa izgubiti, velikokrat prikaže več, kot je realno sposobna,« ne želi prav ničesar prehitevati Bruno Najdič, trener prve ekipe Calcit Volleyja, ki jo naslednji konec tedna v Mariboru čaka še zaključni turnir srednjeevropske lige.

  V prvi tekmi četrtfinala končnice državnega prvenstva bodo Šempetranke, ki so redni del prvenstva končale na četrtem mestu modre skupine, danes gostile Koprčanke, ki so bile pete. Dan pozneje bo v Novi Gorici primorski obračun, v katerem bo GEN-I Volley, tretjeuvrščena ekipa modre skupine, igrala z Ankaranom, ki je bil šesti in ki je v sredo v osmini finala pokala Slovenije, kot smo že omenili, izgubil proti drugi ekipi Calcit Volleyja.