Calcit še naprej stavi na trojico Charuk – Radišković – Sillah

    Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so aprila še šestič postale državne prvakinje, letošnja osvojena zvezdica je bila tretja zaporedna, so v torek dobile nasprotnice v kvalifikacijah lige prvakinj. Usoda jim je v prvem krogu namenila dobro poznano zagrebško Mladost, prvi vrhunec sezone bo oktobra. V Kamniku si prizadevamo sestaviti ekipo, ki bo obranila dvojno domačo krono in se borila za uvrstitev v skupinski del elitnega evropskega tekmovanja. Sodelovanje s klubom je že podaljšalo kar nekaj staroselk.

    Peto zaporedno sezono v klubu ostaja prekaljena kanadska blokerka Lucille Charuk, ki je bila v finalni seriji aprila letos med najbolj zaslužnimi, da je državna lovorika ostala v kamniški vitrini. Pogodbo je podaljšala tudi Andjelka Radišković na mestu sprejemalke. Reprezentantka Bosne in Hercegovine ima s svojo reprezentanco delovno poletje, prvič nastopajo v evropski zlati ligi, v avgustu jih čakajo še kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Pri Calcitu bo to njena tretja sezona. Ostaja tudi odlična gambijska odbojkarica s slovenskim potnim listom, Fatoumatta Sillah. Neneh bo zasedla mesto korektorice, v minuli sezoni je bila po točkah najbolj učinkovita v slovenski ligi.

    Na igriščih nestrpno pričakujejo tudi sprejemalko Ano Marijo Vovk, ki se bo po več kot letu dni odsotnosti zaradi poškodbe – v drugem delu lanske sezone je sicer nekajkrat stopila na parket – vrnila v tekmovalni pogon. Trener Gregor Rozman, ta na čelu kamniške klopi ostaja že vse od leta 2017, bo računal tudi na nadarjeni reprezentantki Najo Boiso na sprejemu in Nejo Čižman v bloku.

    Dobršnemu delu lanskoletne zmagovalne ekipe so v Kamniku podali roko. Vrhunska podajalka Eva Pavlović Mori bo kariero nadaljevala v Turčiji, poslavlja se tudi dolgoletna kapetanka Calcitovk Olivera Brulec Kostić. Kamniško prvo ekipo zapuščajo tudi Leja Janežič, Zala Špoljarič, Živa Javornik, Manca Lenart in Mija Šiftar, ki se pri šestnajstih letih že seli v francosko ligo. Svojo športno pot se je odločila končati blokerka Katja Mihevc, ki je Calcitov dres nosila zadnjih šest sezon.