Bruno Najdič: Na vsaki želimo zmagati

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo po sredini domači zmagi na Ankaranom že danes, ob 20.30, v osmem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske gostovale pri ekipi SIP Šempeter.

  Čeprav so si Kamničanke že štiri kroge pred koncem rednega dela državnega prvenstva zagotovile prvo mesto, tako da bodo imele v končnici prednost domačega igrišča, so tudi proti Ankaranu odigrale še eno dobro tekmo. Nekaj težav so imele le v uvodnem nizu, v drugem in tretjem pa dvomov o tem, kdo se bo veselil zmage, ni bilo že od samega začetka. Zato ni čudno, da njihov trener Bruno Najdič ni skoparil s pohvalami na njihov račun.

  »Na splošno lahko rečem, da sem s tekmo zadovoljen, najbolj pa z odnosom, ki so ga dekleta pokazale že od ogrevanja naprej. Vso tekmo so bile tudi zelo borbene, zato tudi kakšna napaka, ki se je prikradla, ni povzročila nobenih težav. Pohvaliti moram vse igralke, tiste, ki so do zdaj manj igrale, pa so svojo priložnost dobro izkoristile,« je sredino tekmo na kratko komentiral Najdič, ki je svoje varovanke po včerajšnjem lažjem treningu že moral pripraviti na današnjo tekmo v Šempetru.

  »Skušali smo se bolj spočiti kot karkoli drugega, da bi lahko v Šempetru spet lahko odigrali dobro tekmo. Res je, da smo si prvo mesto po rednem delu prvenstva že zagotovili, vendar o tem sploh ne razmišljamo. Zanima nas vsaka tekma posebej in na vsaki želimo zmagati, tako tekmovalni naboj imamo. Vsaka tekma nam je izziv, zato jo skušamo odigrati čim bolje. Daleč od tega, da bi nam manjkalo motiva, ne nazadnje so to dekleta pokazala tudi proti Ankaranu, ko so imele odličen odnos do tekme. Že na ogrevanju sem vedel, da ne bomo imeli večjih težav, in ko je tako, je tisto moje glavno delo že narejeno. In nekaj podobnega pričakujem tudi danes,« je še dejal trener prve ekipe Calcit Volleyja, ki nekaj časa ne bo mogla računati na Ulo Gorjup. Mlada kamniška organizatorka igre ima težave z gležnjem.

  Preostali tekmi osmega kroga bosta na sporedu jutri. Derbi bo v Mariboru, kjer bo gostoval GEN-I Volley, nadvse zanimivo pa bo v obalnem obračunu, ki bo bržkone odločal o petem mestu po rednem delu prvenstva.

  V Grosuplju za prvo mesto v zeleni skupini

  V sredo je imela druga ženska ekipa Calcit Volleyja lepo priložnost, da bi si tri kroge pred koncem zelene skupine priigrala uvrstitev v četrtfinale končnice državnega prvenstva. Očitno je bila želja prevelika in po izgubljenem uvodnem nizu, se varovanke Tjaše Gadža niso več vrnile v igro.

  »V sredo smo naredile preveč napak in izgubljale lahke žoge. Tudi obramba in napad nista bila na nivoju, kot bi morala biti. Nasprotniku smo pustile, da se razigra, tako da je ekipa Formisa zasluženo zmagala,« po prvem porazu v zeleni skupini izgovorov ni iskala mlada trenerka kamniških princesk.

  V soboto mlado kamniško ekipo v Grosupljem čaka nova težka preizkušnja. Domača ekipa je trenutno na lestvici točko za njimi. Ob morebitni zmagi bi bile Kamničanke korak do prvega mesta v zeleni skupini in četrtfinala končnice. Toda tudi če še drugič zaporedoma izgubijo, bo v preostalih dveh tekmah še vedno vse v njihovih rokah. Če nič drugega, vsaj za uvrstitev na drugo mesto, ki bi jim prinesla tekmo s prvo kamniško ekipo.