Avstrijski obračun v Kamniku Waldviertlu

  V drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Kamniku je v avstrijskem obračunu Union Reiffeisen Waldviertel s  3:1 (23, 10, -22, 18) premagal Amstetten. Za slovo od kamniškega turnirja bodo v četrtek, ob 20. uri, odbojkarji Calcit Volleyja igrali še z Waldviertlom.

  Union Reiffeisen Waldviertel – Amstetten  3:1 (23, 10, -22, 18)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 20, sodnici: Kramar Šandl, Jurković.

  Union Reiffeisen Waldviertel: Krabel 21, Müller 8, Wessely, Marszalek, Mečiar, Bartoš, Viens 8, Reiter (L), Stoss 20, Streutker 4, Kločko 9, Schnabel, Regehr 3. Trener: Zdenek Šmejkal.

  Amstetten: Sidiropoulos 1, Czyzowski, Rakowski 2, Pallot 10 Spring, Riegler 4, House 3, Schober 7, Szydlowski (L), Zelenka 14. Trener: Arie Cornelis Brokking.

  Odbojkarji Amstettna, ki jih je do pred kratkim vodil Andrej Urnaut, so bili na včerajšnji tekmi proti Kamničanom brez pravih možnosti za zmago, čeprav so zadnji niz izgubili na razliko. Praznih rok so ostali tudi proti Waldviertlu, ki ga je premagal tudi v obeh medsebojnih tekmah v avstrijskem državnem prvenstvu. Zanimivo je, da je Amstetten kljub temu v domačem prvenstvu drugi, Waldviertel pa šele šesti.

  V izenačenem prvem nizu so si šele ob koncu odbojkarji Waldviertla z asom Joela Regehra priigrali štiri točke prednosti (21:17), in čeprav se jim je Amstetten približal le na točko zaostanka (20:21), do preobrata ni prišlo. Z drugo zaključno žogo, uspešen je bil Jan-Philipp Krabel, je niz dobil Waldviertel, ki je v drugem povedel z 8:0 in 10:1, kar je bila dovolj velika prednost, ki mu je zagotavljala mirno nadaljevanje. Nasprotniku so na koncu prepustili le deset točk.

  Toda po gladko dobljenem drugem nizu je Waldviertel v tretjem zaigral veliko slabše. Amstetten je z uspešnim napadom Sebastiana Rieglerja povedel z 11:6, toda na 16. točki je prišlo do izenačenja. V končnici niza so bili bolj zbrani odbojkarji Amstettna, ki pa česa več niso zmogli. Četrti niz je spet minil v prevladi Waldviertla, ki je dosegel 11 asov, Amstetten le tri, veliko boljši pa je bil tudi v vseh drugih elementih igre. Predvsem  to velja za blok, saj je z njim dosegel 14 točk ali osem več kot nasprotnik.

  Omenimo še, da so Kamničani pred svojo zadnjo tekmo rednega dela tekmovanja na drugem mestu in na njem bodo, ne glede na izid tekme z Waldviertlom, tudi ostali. Danes je Mladost Zagreb s 3:2 premagala Merkur Maribor, ki ima tako zdaj štiri poraze, kolikor jih imajo tudi SK Zadruga Aich/Dob, Waldviertel, Mursa Osijek in Mladost Zagreb, ki pa imata po tekmo manj. Prvi je brez poraza ACH Volley, kar pomeni, da se Calcit Volley ne bo pomeril z njim v polfinalu.