Amstetten do zmage v končnicah nizov

  V drugi tekmi prvega letošnjega turnirja v srednjeevropski ligi v Kamniku so odbojkarji Amstettna premagali Mladost Kaštelo s 3:0 (25, 27, 20). Jutri ob 19. uri bo na sporedu še zadnja tekma turnirja, v kateri bo Calcit Volley igral z odbojkarji iz Kaštele.

  Amstetten – Ribola Kaštela  (25, 27, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 30, sodnika: Horvath, Adler (oba Madžarska).

  Amstetten: Zehner, Hüther 6, Jackman 21, Barrial (L), Spring, Derejczyk 6, Schober 6, Krasneuski 14, Cielavs 1, Eisenhofer.

  Ribola Kaštela: Močić 4, Jurković, Kulušić 8, Cvijović, Romić, Aganović, Martinović 1, Jurić 8, Jureta 4, Cimbaljević 8, Vlahović 14.

  V prvi tekmi kamniškega turnirja so domači odbojkarji v torek s 3:0 (20, 17, 22) premagali Amstetten, ki je nocoj brez izgubljenega niza premagal hrvaško ekipo Ribola Kaštela.

  Začetek prvega niza je pripadel hrvaškim odbojkarjem, ki so povedli s 6:3, toda z blokom Samuela Jackmana je Amstetten izid na sedmi točki izenačil, po uspešnem napadu Schoberja pa sam prišel do treh točk prednosti (15:12). Vendar tudi njegovo veselje ni dolgo trajalo, kajti Ribola je po napaki Avstrijcev izid izenačila na 17. točki, nato pa z blokom Simona Luke Vlahovića povedla z 21:19. Hrvaški odbojkarji so tudi prvi prišli do zaključne žoge, prav tako tudi do druge, že prvo pa je za Amstetten izkoristil Kiril Krasneuski.

  Tudi v drugem nizu je prva do treh točk prednosti z asom Cimabljevića prišla ekipa iz Kaštele (7:4), z delnim izidom 4:0 pa je bil Amstetten tisti, ki je prevzel pobudo (11:9). Vendar je do izida 14:14, kajti na servis Maria Močića je bila spet Ribola tista, ki je bila po vodstvu z 19:16 bližje zmagi v drugem nizu. V končnici so imeli tudi dve zaključni žogi za izenačenje v nizih, ki sta ostali neizkoriščeni. Kar ni uspelo njim, je avstrijskim odbojkarjem, ki so do zadnjih dveh točk prišli zahvaljujoč lastnim napakam nasprotnikov.

  V tretjem nizu so Hrvati vodili že z 11:6 in tudi še s 16:13, toda po izenačenju Amstettena na sedemnajsti točki, so popolnoma popustili, kar so Avstrijci izkoristili in prišli do zaslužene zmage. Tudi po zaslugi kar 31 lastnih napak hrvaške ekipe, z 21 točkami pa se je v ekipi Amstettna izkazal Jackman.