Zmaga in poraz odbojkaric Calcita

  Varovanke Alessandra Beltramija, ki so šele dober teden v polni zasedbi, so odigrale prve uradne pripravljalne tekme v novi sezoni. To sta bili tudi zadnji preizkušnji pred prvim turnirjem srednjeevropske lige, ko bodo calcitovke v četrtek, 13. oktobra, gostile češki Olomouc, dva dni pozneje pa še z zagrebško Mladostjo, obe tekmi bosta ob 19. uri v športni dvorani na Galjevici v Ljubljani.

  V prvi tekmi so odbojkarice Calcita premagale Novogoričanke, ki jih v letošnji sezoni vodi Alen Bektašević. V prvem nizu so gostje povedle z 8:2. Domačinke, ki so igrale v postavi Ilka van de Vyver, Pia Blažič, Slavina Koleva, Tina Grudina, Katja Mihevc, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala, so imele težave s servisi Sare Đukić in Zale Zbičajnik. Nadaljevanje je bilo veliko boljše, calcitovke so popravile svoj sprejem, stekla je igra v napadu, razigrala se je Kostićeva, kar je domači ekipi prineslo zmago v uvodnem nizu. Borbene gostje se niso predale niti v drugem nizu, prišle so celo do dveh zaključnih žog, toda mlada Blažičeva je z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegla z blokom, svoji ekipi prinesla zmago tudi v drugem nizu. V tretjem je priložnost za igro dobila tudi Urška Igličar, ki jo je dobro izkoristila.

  Točke za Calcit Volleyball so dosegle: Grudina 8, Mihevc 7, Blažič 13, Igličar 7, Kostić 11, Jerala 1, Koleva 11, Van de Vyver 1.

  Izredno močna nemška ekipa, ki ima v svojih vrstah celo vrsto odličnih igralk, je proti domačim odbojkaricam v uvodnem nizu z boljšim servisom in boljšo igro v bloku, v tem elementu igre se je izkazala češka blokerka Ivona Svobodnikova, prišla do prepričljive zmage. Beltrami je tokrat tekmo začel z Ilko van de Vyver, Tino Lipicer Samec, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Olivero Kostić in prosto igralko Majo Pahor, ki so v drugem nizu popravile svoj sprejem, v napadu pa sta bili nezaustavljivi Kostićeva in Koleva. Potsdam je še vodil z 18:17, v končnici pa so calcitovke z delnim izidom 8:2 prišle do izenačenja v nizih. Tudi tretji niz je bil dokaj kakovosten z obeh strani, z veliko lepimi točkami, bliže zmagi pa so bile domače odbojkarice, ki so najprej zapravile dve zaključni žogi, nato še dve, medtem ko so Nemke z asom Kecmanove izkoristile svojo drugo zaključno žogo.

  Točke za Calcit Volleyball so dosegle: Grudina 5, Mihevc 4, Kostić 17, Lipicer Samec 6, Koleva 7.   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji