Že v soboto potrditi polfinale DP

  Soboški odbojkarji so v Kamnik resda prišli brez svojega korektorja Aljoše Bogožalca, ki je zbolel, vendar je le malokdo verjel, da se bodo Kamničani do zmage prišli na tako lahek način. Še zlasti zato, ker so po tako velikem slavju ekipe običajno čustveno in fizično izpraznjene, vendar se to v primeru varovancem Gašperja Ribiča ni zgodilo.

  V tekmo šli vsaj tako motivirani, kot v obe na zaključnem turnirju v Kranju. Zavedamo se, da je zdaj pred nami novi veliki cilj, to je finale državnega prvenstva, v katerem bomo skušali še enkrat presenetiti ACH Volley in narediti tisto, kar nam ni uspelo lani. Da pa bi do tega prišli, bo treba vse tekme do finala odigrati na najvišji možni ravni. V vsako tekmo bo treba iti z motivacijo, kot da gre za finale pokala, kar nam je v sredo tudi uspelo, je pred nadaljevanjem državnega prvenstva odločen najvišji igralec Calcit Volleyballa.

  Sašo Štalekar se dobro zaveda, da bo treba v soboto na povratni tekmi prikazati najmanj podobno igro, kot so jo s soigralci prikazali na prvi četrtfinalni tekmi pred svojimi navijači. Nevarnost bi lahko bila v tem, da bi Kamničani preveč na lahko vzeli sobotno tekmo v Murski Soboti.
  Tega se zavedamo. Srčno upam, da nas ta zmaga ne bo uspavala in da bomo tudi v soboto vstopili z enakim elanom, kot smo vstopili v sredo. Če bo tak pristop, se nimamo česa bati, je prepričan kamniški bloker.

  Tudi druge tri prve četrtfinalne tekme končnice so se končale z zmagami domačih ekip. Najtežje delo so imeli Kranjčani, ki so se po izgubljenem prvem nizu vrnili v igro, nekoliko presenetljivo gladko pa so do zmage prišli Hočani, medtem ko se je ACH Volley hitro pobral po finalnem porazu s Kamničani.

  Na štajerskem derbiju sem pričakoval, da se bo spet odločal šele v tie-breaku, vendar so Hočani očitno odigrali odlično tekmo, toda ne bi me presenetilo, če bo v tem paru o napredovanju odločala tretja tekma. Do tretje tekme bi lahko prišli tudi v paru Triglav Kranj – Salonit, čeprav menim, da bodo Kranjčani vendarle slavili tudi v Kanalu. Da pa so Ljubljančani po polfinalni zmagi v pokalu še enkrat dokaj gladko premagali Novomeščani, me ni presenetilo in verjetno bo nekaj podobnega tudi v soboto, se je Štalekar dotaknil preostalih treh četrtfinalnih parov končnice državnega prvenstva.

  Čeprav je od kranjskega slavja minilo že pet dni, smo se morali vseeno še enkrat dotaknili zmage v Kranju. Kaj se je pravzaprav na finalnem obračunu dogajalo v dvorani Planina?
  Pred tekmo smo si rekli, da bo moralo proti do totalnega odklopa, da do zmage lahko pridemo le z galamo, sicer nam ne bo uspelo. In to smo tudi naredili, kajti, čeprav smo prva dva niza izgubili, smo že v prvih dveh nizih igrali dobro. Težava je bila le v tem, da sta nas Pokeršnik in Armenakis poservirala, potem smo popravili svoj sprejem, pa tudi njihov servis ni bil več tako učinkovit. Ob boljšem sprejemu in našem servisu je stekla tudi naša igra, kar nam je na koncu prineslo zmago, je pot do ubranitve pokalnega naslova na kratko opisal 212 cm visoki odbojkar iz Mislinje, ki drugo sezono nosi dres kamniškega prvoligaša.

  Morebitne tretje četrtfinalne tekme končnice 1. DOL za moške bodo na sporedu v sredo, 29. marca

  Pari povratnih četrtfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške:
  Sobota, 25. marec: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 19:00)) – 0:3 (-11, -14, -14)*,
  Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 20:00) – 0:3 (-12, -21, -16)*, Salonit Anhovo – Triglav Kranj (ŠD Kanal, 19:00) – 1:3 (19, -13, -18, -24)*, Maribor – Hoče (ŠD Tabor, 18:30) – 0:3 (-21, -21, -18)*.
  * – izidi prvih četrtfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške.
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji