Za slovo od leta še s Toursom

  Naporen ritem tekem in poškodbe so v kamniški ekipi pustile svoje posledice. Vse bolj prihaja do izraza utrujenost, in čeprav je želja igralcev velika, na igrišču v zadnjem času niso tako uspešni, kot so bili večji del sezone. To je potrdil tudi sobotni derbi državnega prvenstva, v katerem proti aktualnim državnim prvakom niso osvojili niti niza, praznih rok pa so ostali tudi med tednom proti kranjskemu Triglavu.

  Glede na to, da v zadnjem času zaradi tekmovalnega ritma in nekaterih lažjih poškodb ne treniramo najbolje, vmes je bila še pot v Francijo, me slabša predstava proti ACH Volleyju ni presenetila. Za nameček si je v petek na treningu prst na roki poškodoval še Pereira, ob slabšem sprejemu pa smo bili brez pravih možnosti proti Ljubljančanom. Dejstvo je, da nekoliko popuščamo v svoji igri, vendar verjamem, da bodo igralci za zadnjo letošnjo tekmo zbrali dovolj moči in odigrali dobro tekmo. Na drugi strani bo močna ekipa Toura, ki ima v svoji zasedbi vrhunske igralce, o čemer smo se lahko prepričali že na prvi tekmi. Upam, da nam bo uspelo nuditi čim boljši odpor, da bomo prikazali še boljšo igro, kot v Franciji, kjer smo dodobra spoznali njihovo moč, pred zadnjo letošnjo tekmo razmišlja Gašper Ribič, trener kamniških odbojkarjev.

  Navkljub utrujenosti in nekoliko slabši trenutni formi se Kamničani ne predajajo. Njihov prvi cilj bo osvojiti niz, nato pa morda vseeno pripraviti presenečenje. Toda, da bi do tega lahko prišli, bo morali biti v njihovi igri vse na vrhunski ravni, od sprejema do napada in igre v bloku.

  Če bomo uspešni na servisu in sprejemu, če nam bo tu uspelo vzpostaviti neko ravnotežje, bomo potem lažje igrali. Ko so nas na prvi tekmi spravili stran od mreže, smo imeli veliko težav proti njihovemu visokemu bloku, tako da so potem v obrambi lažje dvigovali žoge, v protinapadih pa so tekmo odigrali praktično brez napak. Zato bomo morali biti predvsem dobri na prvo žogo po sprejemu, ki jo bomo morali na vsak način zaključiti, ob tem pa bo treba s servisom čim bolj pritiskati na njihove sprejemalce, in če bomo v tem uspešni, lahko računamo na presenečenje, drugače nam bo zelo težko, pot do morebitnega presenečenja vidi Ribič.

  Ker kamniška športna dvorana ne ustreza merilom Evropske odbojkarske zveze, slovenski pokalni zmagovalci ne bodo imeli ravno veliko prednosti domačega igrišča. Dvorano OŠ Šempeter sicer večina igralcev dobro pozna, v njej so že igrali, to pa bo bolj ali manj njihova edina prednost pred gosti iz Francije.

  V dvorani bomo imeli en trening danes, jutri dopoldne še drugega, tako da kakšne velike prednosti domačega igrišča ne bomo imeli. Prednost bo v toliko, da smo v njej že igrali, je pa drugače, če ti igraš v svoji domači dvorani, v kateri vsak dan treniraš … Ampak ni kaj, morali se bomo prilagoditi na to, konec koncev se bodo morali tudi oni prilagoditi na nekoliko drugačne razmere, kot so jih navajeni v francoskem državnem prvenstvu. In tu bi lahko bil plus za nas, meni trener Calcit Volleyballa.

  Odbojkarji Toursa, ki sezone niso začeli najbolj obetavno, so v minulem krogu v gosteh premagali Arago de Sete, nasprotnika ACH Volleyja v predtekmovanju lige prvakov. Za njihovo ekipo, v kateri je kar osem tujih odbojkarjev, je značilna tudi velika izkušenost.

  V odbojki zelo pomembna ta igralska kilometrina, ko nekatere stvari vidiš drugače in odreagiraš drugače, kar je zagotovo na njihovi strani. Ta minus bomo morali nadomestiti nekje drugje, tudi s svojo mladostjo. Na žalost imamo še nekaj težav s poškodbami, toda na to ne moremo vplivati. Prilagoditi se bomo morali razmeram, v katerih smo in zaupati igralcem, ki so zdravi, je še dejal Ribič, ki je pred tednom dni praznoval svoj 43-ti rojstni dan.

  Za napredovanje v drugi krog odbojkarji Calcit Volleyballa potrebujejo zmago s 3:0 ali 3:1, v tem primeru bodo morali biti potem uspešni tudi v zlatem nizu, ki se igra do 15. točke. Vsi drugi izidi bodo bolj ustrezali šestkratnim francoskim državnim prvakom, ki so svoj največji uspeh dosegli leta 2006, ko so slavili v ligi prvakov.

  Torkova tekma, ki jo bosta sodila Romun Silvian Lungu in Italijanka Dominga Lot, bo uvod v odbojkarski praznik v Savinjski dolini, saj bodo Šempetrani dva dni pozneje, v četrtek, 22. decembra, v svoji dvorani gostili hrvaško ekipo Međimurje Centrometal. V prvi tekmi prvega kroga pokala challenge so šempetrski odbojkarji izgubili z 2:3, tako da za napredovanje potrebujejo zmago s 3:0 ali 3:1, v primeru njihove zmage s 3:2 pa bo odločal zlati niz.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Maxson Guilhermo Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Tours v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Guillermo Hernan Rupurez, Thomas Nevot.

  Sprejemalci: Chris Zuidberg, Ryley Barnes, Adam Whihte, Stanislas Rabiller, Levi Alves Cabral, Antoine Fleury.

  Blokerji: Quentin Jouffroy, Daniel Jansen Vandoorn, Philipp Collin.

  Korektor: David Konecny.

  Prosta igralca: Hubert Henno, Martin Masson.

  Trener: Giampaolo Medeim pomočnik trenerja: Thomas Royer.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji