Za las ob finale

  Calcit Volleyball – Hypo Tirol Innsbaruck 3:2 (-23, 14, 20, -26, 11)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Batkai-Katona in Szabo (oba Madžarska).

  Caclit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 4, T. Štern 30, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 3, Brulec 3, Lakner 6, Kotnik 13, Ž. Štern 16, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Hypo Tirol Innsbruck: Beer 2, Provenzano Joao de Deus – libero, Chrtiansky jr. 9, Peda 7, Teppan 4, Koraimann 2, Tusch, Soares Pessoa 13, Frances 7, Ropret 2, Duarte da Silva 12, Kronthaler. Trener: Daniel Glavan.

  Na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarji ACH Volleyja s 3:2 (14, 17, -22, -22, 10) premagali Posojilnico Aich/Dob in se kot prvi uvrstili v jutrišnji finale. Pred drugim polfinalnim obračunom je bila vloga favorita namenjena ekipi Hypo Tirola Innsbrucka, edini neporaženi ekipi po rednem delu tekmovanja,

  Kamničani, ki so tekmo začeli z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem so ob številnih lastnih napakah avstrijske ekipe povedli 7:4, s prednostjo dveh točk pa so odšli tudi na prvi tehnični odmor. Tudi v nadaljevanju niza so bili kamniški odbojkarji najmanj enakovredni Innsbrucku, ki že vrsto let igra v ligi prvakov, saj so z asom Brulca, potem, ko so avstrijski prvaki povedli 17:15, spet prišli do dveh točko prednosti (19:17) in bili po uspešnem napadu Tončka Šterna bliže zmagi, saj so vodili 23:21. Toda v končnici niza so imeli težave s sprejemom na servis estonskega korektorja Reneeja Teppana, ki je dosegel zadnje tri točke uvodnega niza, predzadnjo z asom.

  V drugem nizu je bila na igrišču le ena ekipa – kamniška. Varovanci Marka Brumna so prikazali enega svojih najboljših nizov v letošnji sezoni. Z odličnim servisom in blokom so povedli 10:2, do tega izida so z blokom nasprotnike zaustavili kar petkrat, v napadu pa je bil razpoložen Tonček Štern. Kamničani so odlično igrali tudi v obrambi, kar jim je po dveh zaporednih točkah Žige Šterna, ki je v drugem nizu igral namesto Štembergar Zupana.

  Tudi v tretjem nizu so Kamničani nadaljevali z odlično igro, ki sta jo v napadu zaznamovala brata Štern, v polju in na sprejemu je bil odličen Klemen Hribar, Jan Brulec je dobro delil žoge. Z blokom Žige Šterna so calcitovci na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo štirih točk, ki se je z uspešnim napadom Brazilca Gabriela Soaresa Pessoe na 17. točki stopila. Vendar se kamniški odbojkarji niso predali, Tonček Štern in Kotnik pa sta poskrbela še za zmago v tretjem nizu.

  Innsbruck je bolje začel četrti niz, razigrali so se tudi njegovi tujci, ki jih je dobro vodil slovenski reprezentančni organizator igre Gregor Ropret in to točki Soaresa Pessoe je bilo že 13:8 za avstrijske državne prvake. S petimi točkami prednosti so vodili še pri izidu 17:12, vendar so se jim Kamničani s točko Tončka Šterna približali na točko zaostanka (18:19). Ko so po napaki Laknerja na servisu gostje iz Avstrije prišli do treh zaključnih žog za izenačenje v nizih, so bili Brumnovi varovanci že v izgubljenem položaju, toda Kotnik in Tonček Štern sta poskrbela za izenačenje, vendar do popolnega preobrata le ni prišlo.

  Zmagovalca je, tako kot na turnirju v Innsbrucku, odločal tie-break. Tudi v njem so bili boljši izkušenejši odbojkarji Innsbrucka, ki so na menjavo strani odšli s prednostjo treh točk. Kamničani so se jim še približali na dve točki zaostanka, to pa je bilo tudi vse, tako da so se v finale uvrstili večkratni avstrijski državni prvaki, ki že več kot desetletje igrajo v ligi prvakov.

  Komentarji