Z optimizmom v Pliberk

  Kamničani se bodo na pot v Pliberk podali na dan tekme, vendar z dobro popotnico, saj so prvič v letošnji sezoni v prvenstveni tekmi premagali še Salonit Anhovo. V manj kot tednu dni so tako premagali še drugega neposrednega konkurenta v boju za drugo mesto v modri skupini, ki prinaša neposredno uvrstitev v polfinale končnice državnega prvenstva. Podobno kot v soboto v Murski Soboti, so tudi pred svojimi navijači goste iz Kanala premagali s 3:1.

  Ko Kanalci držijo sprejem na tako visoki ravni, kot so ga v sredo proti nam, je težko priti do zmage. V nekaterih delih igre smo nekoliko načeli Dejana Čabarkapo, ki pa se je hitro vrnil v igro. Glede na njihov sprejem smo še dobro igrali blok – obrambo. Fantje si zaslužijo čestitke, to zmago so si zaslužili in dali na igrišču tisto, kar smo se dogovorili pred tekmo, je bil s pomembno zmago proti Kanalcem zadovoljen Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja, ki je s svojimi varovanci zdaj na drugem mestu modre skupine.

  Za nami je druga tekma, tudi druga zmaga, vendar moram iti tekmo za tekmo. Do konca modre skupine so še tri tekme in prav vsaka bo pomembna, tako da je pot do drugega mesta še dolga. Moramo ostati na realnih tleh, umirja strasti trener Kamničanov, ki jih v petek čaka še četrti letošnji obračun z ACH Volleyjem. Vse tri so dobili aktualni slovenski državni in pokalni prvaki.

  Čeprav so imeli kamniški odbojkarji po rednem delu srednjeevropske lige 23 točk, Mladost Zagreb 22, Posojilnica Aich/Dob pa le 21, so bili vseeno šele četrti. S 27 je bil prvi ACH Volley.

  Sistem je takšen, kakršen je. Nanj nismo mogli vplivati, tako da bomo že v polfinalu igrali z ACH Volleyjem. Skušali bomo pokazati najboljšo odbojko, ki smo jo v tem trenutku spodobni igrati. V tekmo moramo iti s ciljem, da skušamo prvič v letošnji sezoni presenetiti AH Volley, je pred petkovim obračunom dejal Ribič.

  V sredo so Ljubljančani šele po hudem boju v Mariboru ugnali domačo ekipo, kar pomeni, da so tudi varovanci Zorana Kedačiča ranljivi na domačih tleh. No, petkova tekma s Kamničani bo v Pliberku.

  ACH Volley ima še vedno najmočnejšo ekipo v Sloveniji in tudi v Pliberku bo v vlogi favorita, vendar bo šlo le za eno tekmo, v kateri je vse možno. Če ACH Volley ne bo vstopil maksimalno na igrišče, mu je lahko vsaka ekipa konkurenčna, verjamem, da tudi naša, je še dejal vedno umirjeni trener Calcit Volleyja, ki bo v  Avstrijo odšel v polni zasedbi. Tudi s poškodovanima Andrejem Štembergarjem Zupanom in Sašom Štalekarjem.

  Spored zaključnega turnirja v srednjeevropski ligi

  Petek, 9. marec, polfinale: Calcit Volley – ACH Volley (17:00), Posojilnica Aic/Dob – Mladost Zagreb (19:30).

  Sobota, 10. marec: tekma za tretje mesto (17:00); finale (19:00)

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji