V Tivoli brez bele zastave

  Čeprav naj bi jutrišnja povratna četrtfinalna tekma pokala Slovenije predstavljala prvi vrhunec v letošnji sezoni za kamniško ekipo, so njihove zadnje tekme nekoliko zaskrbljujoče. Po sicer dobri predstavi na prvi četrtfinalni pokalni tekmi, ko so v Kamniku namučili najboljšo slovensko odbojkarsko ekipo in ji odvzeli dva niza, so po njej padli v manjšo krizo. Že na tekmi v Kranju so le s težavo premagali Astec Triglav, minulo soboto pa so morali priznati premoč Panvite Pomgrada. Izgubiti proti aktualnim slovenskim podprvakom, ki so se prav pred tekmo s Kamničani okrepili z nekdanjim reprezentantom Jernejem Potočnikom, ni nekaj neobičajnega, toda tisto, kar trenerja Marka Brumna bolj skrbi je, da se njegovi varovanci ne držijo določenih dogovorov. Morda pa bodo prav zadnje slabše predstave dodatna spodbuda za kamniške odbojkarje, da jutri vendarle dokažejo, da znajo igrati dobro odbojko.

  „Na zadnjih nekaj treningih smo trenirali tako, kot smo potem igrali na tekmah, se pravi z veliko nihanji. Na trenutke igramo dobro, nato pa spet naredimo preveč lastnih napak in na ta način omogočimo nasprotnikom, da v serijah prihajajo do točk. V Murski Soboti nam ni prav nič šlo od rok, zato pa so bili toliko bolj uspešni domači odbojkarji, ki so se tudi po naši zaslugi razigrali. Panvita je veliko pridobila z Jernejem Potočnikom, za nas pa bo najbolj pomembno, da se po tem porazu poberemo. Za zdaj s tem porazom v državnem prvenstvu nismo še prav nič izgubili, saj tri točke več od Panvite in štiri od Salonita. Če bomo v soboto na Ravnah zmagali, bomo na dobri poti, da zadržimo drugo mesto, če ne, se bomo morali reševati na zadnji tekmi proti Salonitu,“ pravi Andrej Štembergar Zupan, ki tako kot večina soigralcev igra v spremenljivi formi. Kapetan kamniške ekipe hkrati zatrjuje, da razlogov za slabšo igro ne gre iskati v tem, da bi po tisti prvi četrtfinalni tekmi razmišljali le o tem, kako morda presenetiti Ljubljančane v njihovi dvorani.

  „Naš trener Marko Brumen pravi, da je vedno treba razmišljati le o prvi prihodnji tekmi in menim, da je tako tudi bilo in tu zagotovo ne gre iskati razlogov za naše slabše predstave. Dejstvo je, da smo po tej tekmi igrali slabše, je pa res, da so tekme z ACH Volleyjem vedno nekaj posebnega. Nobena skrivnost ni, da so Ljubljančani favoriti, s Poljakom Kozlowskim pa so še močnejši. Toda, če bomo igrali svojo igro, takšno, kot jo znamo in smo jo v tej sezoni že prikazali, lahko proti njim igramo enakovredno. ACH Volley sicer ima prednost s prve tekme, vendar nas mora premagati še enkrat, če se želi uvrstiti na zaključni turnir. Njim to prinaša že zmaga s 3:2, vendar jim bomo skušali pokvariti veselje. Samo upam, da bomo igrali dobro, prepričan pa sem, da bo vsakdo od nas, ki bo stopil na parket, dal vse od sebe. Če bo tako, si ne bomo mogli ničesar očitati ne glede na končni razplet,“ se v imenu igralcev ne predaja vnaprej Andrej Štembergar Zupan.

  V letošnji sezoni so odbojkarji ACH Volleyja sicer že trikrat premagali Calcit Volleyball, ki je na vsaki tekmi osvojil najmanj niz. Trener Ljubljančanov Tomi Šmuc ni najbolj zadovoljen z igrami, ki jih kažejo njegovi varovanci. V ligi prvakov so morda pričakovali boljši izkupiček, toda po drugi strani so na domači sceni vsaj za zdaj še nepremagljivi. S prihodom izkušenega poljskega organizatorja igre Michal Kozlowski so še pridobili na kakovosti. Toda vemo, da v športu favoriti ne zmagujejo vedno. Tako je bilo tudi lani v polfinalu zaključnega turnirja, ko so Kamničani presenetili državne prvake, a je bila takrat na sporedu le ena tekma. Žal sta se ekipi v letošnji sezoni srečali že v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, z zmago v gosteh pa so v prednosti ljubljanski odbojkarji. A kot rečeno, Kamničani v Ljubljano ne bodo prišli z belo zastavo.

  „Če bi razmišljali o porazu, bi bilo bolje, da tekme sploh ne bi igrali. V vsako tekmo gremo z željo po zmagi ne vem, zakaj bi bilo jutri drugače. Zavedamo se, kdo je favorit, zato bo za nas to še toliko večji izziv. Če bi nam jih uspelo premagati, bi bil to za nas velik uspeh, ampak kot rečeno, morali bomo zaigrati maksimalno zagnano ter prikazati svojo najboljšo igro, ki smo jo sposobni,“ je odločen Andrej Štembergar Zupan.

  Na drugih treh četrtfinalnih tekmah bo najbolj zanimiv obračun v Šempetru, kjer bodo domači odbojkarji skušali še enkrat presenetiti Go Volley. Na prvi tekmi so s 3:0 slavili Šempetrčani, ki tudi vodijo v 2. DOL, v primeru zmage pa resno razmišljajo o organizaciji zaključnega turnirja. Vse prej kot lahko delo na povratni tekmi čaka odbojkarje Salonita, ki so na prvi tekmi na Ravnah izgubili z 2:3. Sobočani so v svoji dvorani s 3:0 premagali Šoštanjčane, a bodo morali dobro igro ponoviti tudi nocoj.

  ACH Volley v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Matija Jereb, Jure Kasnik.
  Sprejemalci: Andrej Flajs, Jan Klobučar, Matija Pleško, Bine Slovnik.
  Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purič, Stjepan Jurič, Sem Dolegombai, Mario Koncilja.
  Korektorja: Eric Mohcalski, Danijel Pokeršnik.
  Prosti igralec: Miha Plot.
  Trener: Tomislav Šmuc, pomočnik trenerja: Primož Dirntiš, statistik: Mitja Torkar.

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Povratne četrtfinalne tekme pokala Slovenije

  Jutri: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00) – 3:2 (-22, 23, 17, -14, 9)*, Salonit Anhovo – Fužinar Metal (ŠD Kanal, 19:00) . 2:3 (-21, -24, 15, 15, -8)*, SIP Šempeter – Go Volley (ŠD Šempeter, 20:00) – 3:0 (23, 23, 22)*, Šoštanj Topolšica – Panvita Pomgrad (ŠD Šoštanj, 20:00) – 0:3 (-15, -20, -16)*

  Opomba: * – izidi prvih tekem.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji