V prvi sezoni blizu vrha

  Za večino odbojkarjev druge kamniške ekipe je bilo igranje v drugoligaški konkurenci nekaj novega, zato končno peto mesto predstavlja še toliko večji uspeh. Toda glede na sestavo ekipe je sredina prvenstvene lestvice tudi njeno realno mesto.

  Res je, da smo kot ekipa prvič igrali v drugoligaški konkurenci, vseeno pa sem že pred začetkom prvenstva dejal, da po igralski kakovosti sodimo nekje med četrtim in šestim mestom. Toda glede na to, da smo prvič igrali korak višje, je za igralce lahko tudi manjši šok, saj še ne veš, kako se bo ekipa odzvala proti močnejšim nasprotnikom. V tretji ligi smo imeli serijo zmag, letos smo kdaj izgubili tudi dve, tri tekme zapored. Vseeno pa menim, da končno peto mesto pomeni kar velik uspeh, smo pa imeli težave, ker je na treningih nismo imeli ves čas na voljo vseh igralcev. Tisti boljši, so bili sparing partnerji na treningih prve ekipe, in če bi Marko Merkun in David Renko ves čas hodila na naše treninge, bi imeli več možnosti, da se uigramo, tako pa smo se šele na tekmah spoznavali in šele od novembra, decembra naprej smo igrali z manj nihanji. Zaradi tega smo dve, tri tekme izgubili, ki jih drugače morda ne bi in bi lahko pristali tudi na tretjem mestu. Vendar pa naš cilj tako ali tako ni bil, da bi se borili za vrh, tisti, na katere smo računali, so vsi dobili priložnost za igro, je sezono ocenil Gregor Hribar, ki je tudi v letošnji sezoni vodil odbojkarje Calcita Volleyballa II.

  Za kamniške tekme je bilo značilno, da so redko tekmo končali igralci, ki so jo tudi začeli. Hribar je na tekmah igral tudi z 11, 12 igralci.

  Ker gre za mlajšo ekipo, smo želeli, da so vsi igralci ves čas v tekmovalnem ritmu, kar nam je v veliki meri tudi uspelo, je odločitev pojasnil Hribar, ki se počasi tudi že spogleduje z novo sezono, v kateri bodo nadaljevali v drugoligaški konkurenci.

  V zadnji sezoni je bilo dobro to, da so tisti igralci, ki niso bili več kadeti, hodili na treninge druge ekipe, tako da treningov ni bilo treba kombinirati s tretjo ekipo, toda v novi sezoni bo verjetno treba tudi to. Pričakujemo, da se bo kdo od kadetov ali mladincev pridružil drugi ekipi, seveda pa tudi, da bo kdo napredoval v prvo ekipo. Sicer pa smo imeli od januarja naprej nekaj težav s prisotnostjo na treningih in tekmah, saj so imeli nekateri službene obveznosti, drugi pa šolske, zato bo treba vključiti še več mlajših igralcev, da bo prisotnost na treningih in tekmah še večja, je Hribar počasi z mislimi na novo sezono, v kateri bodo podobni cilji kot v iztekajoči se.

   

  Komentarji