V drugo so bili Francozi premočni

  GFC Ajaccio – Calcit Volley   3:0 (21, 19, 25)

  Ajaccio – Športna dvorana Ajaccio, 452 gledalcev, sodnika: Barev (Bolgarija), Ragazzini (San Marino).

  GFC Ajaccio: Exiga- libero 1, Takaniko 3, Miranda 8, Dailey 6, Lacassie 11, Castard, Carle 1, Gonzalez 21, Radić 2, Bruckert 2, Petrov, Morgado. Trener: Frederic Ferrandez.

  Calcit Volley: Pereira 15, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 5, Ratek, Gil 2, Vidmar 10, Okroglič 1, Štalekar, Kvas, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 5. Trener: Gašper Ribič.

  Pred štirinajstimi dnevi v Šempetru v Savinjski dolini, kjer so Kamničani zaradi neprimernosti svoje športne dvorane gostili Ajaccio, so odbojkarji Calcit Volleyja presenetili z zmago. Aktualni slovenski pokalni zmagovalci so za morebitno napredovanje potrebovali kakršnokoli zmago, v primeru poraza pa bi o potniku v tretji krog odločal zlati niz. Čeprav so se kamniški odbojkarji dobro borili, bili del drugega in večji del tretjega niza na dobri poti do zmage, pa so se morali sprijazniti s porazom. Lani jih je v drugem krogu prav tako izločila francoska ekipa, Tours, ki je na koncu celo osvojila prvo mesto v tem tekmovanju.

  V prvem nizu so kamniški odbojkarji do prvega tehničnega odmora za domačini zaostajali za tri točke. Njihov napad ni bil najboljši, nekaj težav pa so imeli tudi na sprejemu, predvsem to velja za obdobje do drugega tehničnega odmora, ko so zaostajali že za sedem točk, po bloku Bretta Adriana Daileyja že za osem (9:17). Do vstopa v končnico niza so svoj zaostanek znižali le na tri točke (16:19), kaj več pa jim ni uspelo, kajti spet so bili premalo učinkoviti v napadu.

  Španec v dresu ekipe s Korzike, Jose Luis Gonzalez, je bil usoden za Kamničane tudi v drugem nizu, ki so ga slovenski odbojkarji začeli zelo dobro in z vodstvom z 8:5. Vendar pa nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno, čeprav so po dveh zaporednih točkah Primoža Vidmarja in lastni napaki domače ekipe povedli z 12:7. Vodili so tudi še s 13:8, toda odlični Gonzalez je bil s svojimi servisi nerešljiva uganka za kamniške sprejemalce, tako da je Ajaccio ob drugem tehničnem odmoru vodil z dvema točkama prednosti. Tudi v nadaljevanju niza so bili boljši domačini, ki so gostom prepustili le še šest točk.

  Borbeni Kamničani se tudi po zaostanku dveh nizov še niso predali, tudi v tretji niz so vstopili odločno, na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, vodili pa so tudi še z 11:9. Domačini so nato izid izenačili, povedli s 14:12, vendar si kakšne večje prednosti niso priigrali. Še več, po izenačenju na 16. točki so kamniški odbojkarji na servis Jureta Okrogliča dosegli še tri zaporedne točke, toda tudi to ni bilo dovolj za vsaj častni niz. Prvi so do zaključne žoge za končno zmago vendarle prišli domači odbojkarji, nato pa so izkoristili tretjo. Uspešen je bil Brazilec Leonardo Miranda.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: Ajaccio je bil danes premagljiv, vendar nismo znali tega izkoristiti. Res je, da so Francozi igrali bolje kot prvo tekmo, medtem ko mi nismo bili dovolj uspešni na servisu in sprejemu. Še zlasti na začetku tekme smo bili na prenizki ravni proti takšni ekipi, pa tudi napad ni bil tako učinkovit, kot bi si želel. Na drugi strani so domačini tekmo odigrali bolje od nas, bolj kakovostno iz zasluženo zmagali.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji