V drugo še bolj namučili Brazilce

    Tudi drugo srečanje so Brazilci in Slovenci odigrali pred skoraj polno dvorano v Montes Clarosu, bolje pa so začeli slovenski odbojkarji, ki so tako kot že na prvi tekmi dobili prvi niz. V drugem nizu so Brazilci ob drugem tehničnem odmoru vodili s štirimi točkami prednosti, ki so jo ohranili do konca niza. Slovenski selektor Andrea Giani je v tretjem nizu namesto kapetana Tineta Urnauta priložnost ponudil tudi Žigi Šternu, Brazilci pa so pred odhodom na drugi polminutni odmor zaostajali z 12:14. Po zaslugi dobrih servisov so domači odbojkarji povedli z 18:17, potem pobegnili na 21:18, kar jim je zadostovalo za vodstvo z 2:1 v nizih. V četrtem nizu je drugouvrščena reprezentanca z zadnjega evropskega prvenstva še vodila z 8:6, vendar je ob drugem tehničnem odmoru Brazilija slovenskim odbojkarjem pobegnila na pet in niz, s tem pa tudi tekmo zanesljivo dobila.

    Slovenski odbojkarji bodo drugi del priprav opravili v Saquaremi, kjer bodo za zaprtimi vrati proti Brazilcem odigrali še dve tekmi, na teh tekmah pa bodo priložnost za igro dobili tudi igralci, ki na prvih dveh tekmah niso veliko igrali. V Slovenijo se bodo vrnili konec meseca in se na pripravah v Ljubljani znova zbrali 2. junija.

    Na drugi tekmi proti Braziliji so točke za Slovenijo dosegli: Alen Pajenk 11, Žiga Štern 5, Alen Šket 9, Mitja Gasparini 25, Danijel Koncilja 5, Jan Klobučar 1, Gregor Ropret 3 in Tine Urnaut 6.

     

    Komentarji