Uveljaviti mlade in v prihodnosti žeti uspeh

  Svojo zadnjo tekmo so varovanci Aleša Hribarja, ki je v letošnji sezoni samostojno vodil drugo člansko ekipo Calcit Volleyja, prav tako pa je bil tudi trener mladinske ekipe, odigrali 31. marca. To pa ne pomeni, da so že končali s treningi. Trije njihovi člani, Bor Jese Rotar, Teo Podobnik in Rok Forštnarič, so igrali tudi na nedavnem kvalifikacijskem turnirju za nastop na EP 2018. Prav dejstvo, da so se v minuli sezoni uveljavili mlajši kamniški odbojkarji, je tisto, ki daje pozitivno sliko na celotno sezono druge ekipe Calcit Volleyja.

  Ko sem od Gregorja Hribarja prevzel mandat za vodenje druge ekipe, je bil dogovor, da se zahvalimo za sodelovanje nekaterim starejšim igralcem iz prejšnje sezone ter damo priložnost igralcem letnika 1999, se pravi mladincem in še mlajšim. Na začetku sezone smo imeli sestavljeno ekipo šestnajstih igralcev. Pričakoval sem, da se bo naredila naravna selekcija, tako da bomo imeli vpogled v to, na koga lahko računamo v prihodnje. Žal so nekaterim ponagajale poškodbe, v prvi vrsti Juretu Krašovicu in Matiji Laknerju, pozneje nismo več mogli računati niti na Žana Bezjaka, ki je vmes postal še očka. Toda ne glede na vse smo imeli dobro postavljeno jedro ekipe, imeli pa smo tudi zelo uspešen pripravljalni ciklus. A kot rečeno, smo se nato soočali s poškodbami tako v naši drugi ekipi kot tudi v prvi, zato je Luka Lazar začel trenirati s prvo ekipo, po novem letu tudi igrati. Prav tako smo že v avgustu postavili nekoliko drugačen sistem igre, kot so ga bili vajeni do takrat, saj smo želeli, da bi ti igralci lažje prehajali v prvo ekipo. Vsaka takšna stvar pa seveda potrebuje svoj čas in odkrito povedano sem računal, da bi ta orkester moral zaigrati, kot je treba. No, potem so se pojavile nove težave v prvi ekipi, zato sta se jim na treningih pridružila še Teo Podobnik in Bor Jese Rotar. Oba sta zato manjkala na treningih druge ekipe, občasno tudi na tekmah, vse to pa se je odražalo na rezultatih, je o zgodah in nezgodah svojih varovancev v minuli sezoni povedal Aleš Hribar.

  Dodatna težava za Hribarjevo ekipo je bila tudi ta, da ni imela klasičnega korektorja. Računali smo, da bi to vlogo opravljal Matija Lakner, ki pa se je poškodoval že na četrtfinalnem mladinskem turnirju, ko si je težje zlomil prst na roki. V nadaljevanju sezone smo krpali to mesto. Na nekaterih tekmah nam je pomagal Karlo Reisner, ki pa je tudi imel obveznosti v prvi ekipi, zato smo bili na koncu prisiljeni igrati celo sistem 6-2, ki za to raven tekmovanja ni najbolj primeren. Vse to se je potem odražalo na končni uvrstitvi, je pa dejstvo, da bi bili lahko nekaj mest višje, če bi vse potekalo, kot smo si zamislili. Ampak končna uvrstitev tako ali tako ni bila najbolj pomembna, bolj pomembna za nas je bila produkcija igralcev, ki so bili postavljeni v ospredje, kako se odzivajo tehnično, taktično, telesno, predvsem pa motivacijsko in tu smo nekaj odgovorov dobili, je dodal Hribar, ki je bil izredno zadovoljen z igrami in izidi mladinske ekipe.

  Z igrami in končno uvrstitvijo moramo biti zadovoljni. Naši igralci so na najboljši možni način izkoristili drugoligaške izkušnje. Do samega finala smo bili praktično brez izgubljenega niza, tam pa smo morali priznati premoč Črnučanov, ki so bili na tej tekmi boljši nasprotnik in so zasluženo osvojili prvo mesto. Ne glede na to so mladinci v minuli sezoni upravičili zaupanje vodstva kluba, predvsem pa so sami sebi dokazali, da so sposobni igrati na visoki ravni. Mislim, da se bo končni izkupiček minule sezone pokazal čez leto ali dve, ko bodo igralci dozoreli. O tem, kaj bo s to ekipo v prihodnji sezoni, se še nismo pogovarjali, vsekakor pa imamo po daljšem času generacijo, ki ima željo in motivacijo za delo, tudi disciplino, in to moramo izkoristiti, je svoje varovance še enkrat pohvalil Aleš Hribar.

  Za Calcit Volley II so v sezoni 2017/18 igrali: Jernej Smrekar, Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Miha Grahek, Bor Jese Rotar, Rok Forštnarič, Aljoša Škorjanc, Žan Bezjak, Jan Jurič, Matija Lakner, Jure Krašovic, Luka Lazar, Kristjan Krt, Jan Fink, Tine Makovec.

  Za mladinsko ekipo Calcit Volleyja so v sezoni 2017/18 igrali: Urban Blaževič, Jan Fink, Rok Forštnarič, Miha Grahek, Aljaž Hrovat, Kristjan Krt, Matija Lakner, Nik Mujanović, Teo Podobnik, Ambrož Poljanšek, Bor Jese Rotar, Aljoša Škorjanc, Nik Štebe.

  Napisal: Miha Štamcar

   

   

   

   

   

  Komentarji