Tudi v Koper z vso resnostjo

  Za najboljšo slovensko ekipo zadnjih dveh sezon je šele prva preizkušnja v državnem prvenstvu, v njej pa so brez večjih težav premagale do tega kroga vodilno ekipo 1. DOL. Šempetranke so bile v vseh treh nizih brez pravih možnosti, da bi osvojile vsaj častni niz.

  Šempetranke so bile do sobotne tekme prve na lestvici, zato smo šle v igro brez podcenjevanja. Na ekipo smo se pripravili in vedele smo, kaj lahko pričakujemo. Pomembno pa je bilo tudi, da smo ohranili svojo raven igre skozi celotno tekmo in skušale število lastnih napak spraviti na minimum, se je prve letošnje zmage svoje ekipe v domačem prvenstvu dotaknila Katja Mihevc, ki je do letošnje sezone igrala za Braslovče, pred začetkom sezone pa je mislila, da bo nosila dres ekipe VOLLEYBALLjubljana.

  Vse je bilo že dogovorjeno, da bom igrala za VOLLEYBALLjubljano, toda po nepričakovanem odhodu Elene Kučej se je v vrstah državnih prvakinj sprostilo mesto blokerke. Najprej so me povabili le na preizkušnjo za en teden in že ob tem sem bila presenečena, hkrati pa tudi vesela. Imela sem veliko željo, da bi se čim bolje odrezala in pokazala najboljše, kar znam, zato sem toliko bolj vesela, da sem se lahko pridružila ekipi, kajti treniranje na tako visoki ravni je zame nekaj novega, nekaj, kar sem si že dolgo želela, je zadovoljna, da je nekoliko nepričakovano postala članica Calcit Volleyballa Mihevčeva, ki se zaveda, da se bo treba dokazovati s tekme na tekmo. Nova priložnost zato, bo že v sredo, ko bo na sporedu tekma z letos pomlajenimi in oslabljenimi Koprčankami, ki jih v letošnji sezoni vodi Zdravko Jović.

  Trenutno so vse priprave in treningi usmerjeni na tekmo z Modeno, zato nam bo tudi tekma s Koprom prišla prav kot pripravljalna tekma, da se še bolje uigramo. Seveda pa bomo morale tudi v to tekmo vstopiti brez kakršnegakoli podcenjevanja in z vso resnostjo, pravilno razmišlja odbojkarica z Vranskega, ki se lahko pohvali tudi s srebrno kolajno z mladinskega evropskega prvenstva leta 2014.  

  Čeprav sta pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj z Modeno še dve prvenstveni tekmi, ob sredini v Kopru še sobotna proti VOLLEYBALLjubljani na Galjevici, calcitovke vse bolj razmišljajo o ekipi Liu Jo Nordmeccanica iz Modene.

  Večina naših treningov je usmerjena na tekmo z Modeno. Vemo, da je njihova ekipa boljša od nas, da je višja in da njihove igralke igrajo odbojko na višji ravni, vendar mislim, da bi lahko s pravim pristopom, pravo energijo v ekipi ter z veliko podporo s tribun pripravile presenečenje - vzele kakšen niz ali celo tekmo, kdo bi vedel? Bomo videli v torek, pravi Katja Mihevc, sicer študentka prvega letnika Ekonomske fakultete.

  Pri devetnajstih letih je mlada blokerka pravzaprav šele na začetku svoje odbojkarske poti. Prepričana je, da ob vodstvu Alessandra Beltramija, lahko še zelo napreduje.

  Gre za dobrega trenerja in verjamem, da bomo jaz, kot soigralke letos samo še napredovale, se veliko novega naučile in svojo igro še izpopolnile. Treninge poskušamo opravljati na visoki ravni ter v teh dveh urah opraviti res dober in učinkovit trening, je še zatrdila Katja Mihevc.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Luka Koper v sezoni 2016/17

  Organizatorke igre: Lana Požar, Anuša Radulj, Lana Jović.

  Sprejemalke: Victoria Dakin, Alja Lia Gržinič, Neja Nedoh, Sara Ražman.

  Blokerke: Tina Kaker, Vita Kocet, Lara Dodič, Sara Ražman.

  Korektorki: Dajana Lucas, Nina Radešić.

  Prosti igralki: Sara Kušar, Lea Jerković.

  Trener: Zdravko Jović, pomočnik trenerja: Sebastjan Mavrič.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji