Tudi to se je moralo zgoditi

  Po prepričljivih zmagah v drugem delu sezone, ko na sedmih tekmah niso izgubili niti niza, so odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyballa skušali letošnje prvenstvo v 3. DOL – zahod končati brez poraza in brez izgubljenega niza. Žal se jim načrt ni izšel, kajti gostje iz Ljubljane so prikazali zelo dobro igro, zasluženo dobili vsaj dva niza, v tie-breaku pa so imeli nekaj več sreče, a njihovi zmagi ni oporekati. Ljubljančani imajo zelo visoko ekipo, ki je še neizkušena, vendar so po mnenju njihovega trenerja Matije Petriča v Stranjah prikazali svojo najboljšo igro v letošnji sezoni, Predvsem v prvih dveh nizih so bili v napadu nezaustavljivi, je pa res, da so tudi Kamničani v prvih dveh nizih naredili preveč napak, slabše so igrali tudi na sprejemu in na servisu. Od tretjega niza naprej so kamniški odbojkarji vajeti igre le vzeli v svoje roke, prišli do izenačenja, v petem nizu pa so Kamničani povedli s 6:2, imeli tudi žogo za zmago, toda po slabo postavljenem bloku so gostje zasluženo prišli do dveh točk.

   

  „V prvem in drugem nizu so bili gostje boljši nasprotnik, nam igra ni in ni stekla. Naš servis je bil premalo agresiven, zato so Ljubljančani lahko prišli do dobrega napada in glede na njihovo višino, smo imeli težave v obrambi. V tretjem nizu smo nekoliko zamenjali postavo in od takrat naprej smo začeli igrati, kot znamo. Tudi peti niz smo začeli dobro, prišli do zaključne žoge, vendar žal na koncu izgubili. Tekma ni za nas odločala o ničemer, šlo je bolj za prestiž, da v drugo ligo pridemo brez poraza in pa v drugem delu brez izgubljenega niza. Od tretjega niza naprej je prvič na sprejemu zaigral Grega Ratek, ki je bil celo bolj uspešen na sprejemu kot v bloku in si zasluži pohvale. Skratka, poraz ni tragičen, na trenutke smo igrali dobro, nasprotniki pa si tudi zaslužijo pohvale za prikazano igro, ki je bila na trenutke na ravni druge lige, kar je bilo dobro za nas, saj smo lahko videli, kako bo prihodnje leto, ko bo še večji pritisk s servisi,“ je po prvem porazu svoje ekipe v letošnji sezoni dejal trener Gregor Hribar. V zadnjem krogu bodo Kamničani gostovali v Kostanjevici na Krki.

  Za Calcit Volleyball II so proti Ljubljani Vollej tekmo začeli Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Peter Lombergar, Jan Pibernik, Grega Ratek, Timotej Ratek in prosti igralec Metod Golob. V nadaljevanju je Grego Ratka v bloku zamenjal Luka Lazar, Lombergarja na sprejemu naprej Nejc Močnik ter nato še Jaka Klemenčič in na mestu korektorja Timoteja Ratka Teo Podobnik. Pozneje se je Timotej Ratek vrnil v igro, medtem ko je Grega Ratek prvič zaigral na mestu sprejemalca.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Izidi 17. kroga v 3. dOL – zahod

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_dol/2014_MZ/2014_3MZ_rezultati

  Komentarji