Starejši dečki v A ligo

  Na turnirju v Novem mestu so Kamničani Krko premagali z 2:1 v nizih, čvrsto pa so bili odločeni, da jih premagajo tudi v Kočevju in si z zmago že zagotovijo napredovanje v A ligo. Tekmo proti dvakratnim aktualnim državnim prvakov iz Novega mesta začeli v postavi: Štebe, Blaževič, Kutnar, Prah, Mujanovič, Rode in Jerič. Igralci so se držali navodil trenerja Jureta Sitarja, dobro izvajali predvsem začetne udarce in držali soliden sprejem. S skoraj popolno igro so v prvem nizu nadigrali igralce Krke, ki se je končal z rezultatom 25:14. Drugi niz je bil nekaj časa izenačen, po deveti točki pa so kamniški odbojkarji po zaslugi začetnih udarcev Štebeta prišlo do prednosti šestih točk, ki so jo do konca tekme le še povečali in tudi ta niz dobili s 25:14.

  Čeprav nimamo nobenega izstopajočega igralca, ki bi izstopal po tehničnem in taktičnem znanju, smo prikazali odlično igro in tudi po zaslugi glasnih staršev in igralcev s klopi prišli do pomembne zmage, je bil po zmagi in uvrstitvi v A ligo zadovoljen trener Jure Sitar.  

  Druga tekma proti Kostanjevici na Krki je bila samo še potrditev dobrih iger v letošnji sezoni, na njej pa so dobili priložnost vsi igralci s klopi. Tako so drugo tekmo začeli v postavi: Kokalj, Ravnikar, Sitar, Zalogar, Rode, Blaževič in Tomc. Prvi niz so Kamničani z izvrstno igro celotne postave dobili s 25:16. V drugem nizu je zaigral tudi mladi Drnovšek, ki je dobro izkoristi svojo priložnost, kljub temu pa se je tehtnica obrnila na stran ekipe iz Kostanjevice, ki je zmagala s 25:12, s 15:11 pa je bila boljša bila tudi v tie-breaku

  Za ta veliki uspeh, uvrstitev v A ligo si fantje zaslužijo vse čestitke. Priznam, nisem bil popolnoma prepričan, ali se lahko uvrstimo v A ligo, kajti tako pri Krki kot Kostanjevici imajo v svojih vrstah vsaj enega ali dva igralca, ki izstopata iz povprečja, zato je naš uspeh še toliko večji. Fantje so napredovali s tekme v tekmo, s turnirja na turnir in še enkrat si zaslužijo vse čestitke, je po turnirju v Kočevju še dejal Sitar.

  Za Calcit Volleyball so igrali : Urban Blaževič, Nik Štebe, David Zalogar, Gaj Prah, Nejc Kutnar, Jaša Ravnikar, Danijel Kokalj, Nik Mujanovič, Gašper Rode, Nal Sitar, Nik Drnovšek, Brin Tomc in Matija Jerič.

  Izidi v kvalifikacijski skupini F

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2015/2015_DCI/2015_dki/2015_dki_k/2015_dki_kvF

   

  Komentarji