Starejši dečki tretji v Sloveniji

  V polfinalnem obračunu zaključnega turnirja so se Kamničani morda preveč ustrašili domačinov, ki so jih v letošnji sezoni že dvakrat premagali. Varovanci Jureta Sitarja se nikakor niso mogli sprostiti, največ težav pa so imeli na sprejemu, saj so v dveh nizih Kanalci več kot deset točk dosegli prav iz začetnega udarca. To pa je bilo odločno preveč, da bi lahko ogrozili razpoložene domačine, ki so resda naredili tudi nekaj lastnih napak, a jih nismo znali izkoristiti, je o razlogu za poraz na tekmi s Kanalci dejal kamniški trener Jure Sitar.

  V drugi polfinalni tekmi je Panvita Pomgrad nekoliko nepričakovano z 2:1 (13, -18, 13) premagala Maribor, ki je pred začetkom turnirja veljal za prvega favorita. Kamničani se jih v tekmi za tretje mesto vseeno niso ustrašili. V prvem nizu so povedli s 14:11, nato pa spet popustili na sprejemu ter niz dokaj gladko izgubili. V drugem nizu je Sitar nekoliko spremenil prvo šesterko, ki je uspešno zaustavljala mariborske napade in prav ta rotacija je pripeljala do zmage s 25:19. V tie-breaku si do menjave strani nobena ekipa ni priigrala večje prednosti, nato pa so Mariborčani povedli z 10:7. Po polminutnem odmoru so Kamničani zaigrali na vse ali nič, najprej izenačili izid, v napeti končnici pa prišli do zmage s 15:13 in končnega tretjega mesta.

  Iskrene čestitke igralcem, ki so si skozi celotno sezono to tudi zaslužili. Čeprav imamo proti drugim ekipam na zaključnem turnirju, ki so trenirale štiri do petkrat tedensko, za sabo manj treningov, saj smo trenirali le dva do trikrat tedensko, smo trdo delali in prepričan sem, da ta generacija še ni rekla svoje zadnje besede. Vse pohvale si zaslužijo tudi starši, ki so nam ves čas stali ob strani in zaupali v moje delo. Ker sem pred kratkim zamenjal službo, je to verjetno moja zadnja sezona v klubu, vendar fantom želim, da bodo še naprej vztrajali v tem čudovitem športu, je po velikem uspehu svojih varovancev dejal Jure Sitar.

  V tekmi za prvo mesto je Salonit Anhovo s 3:1 (-20, 18, 11, 16) premagal Panvit Pomgrad.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Nik Drnovšek, Nik Mujanovič. Miha Okorn, Mark Uršič, Žan Uršič, Aleks Bogataj, Luka Verč, Gregor Frece, Matic Lavtar, Žiga Koncilja, Mark Dolžan, Tevž Kruhar in Anže Pančur.

  Komentarji