Slovenke še v boju za EP 2017

    Slovenske odbojkarice so v svoji uvodni tekmi v Brnu proti Belorusiji že vodile z 2:0 v nizih, nato pa so njihove nasprotnice prišle do preobrata in zmage s 3:2 (-13, -20, 16, 20, 12). V slovenski so tudi tri igralke Calcit Volleyballa, saj je Meta Jerala zaradi bolezni po pripravah na Slovaškem morala odpotovati domov. Proti Belorusiji je Tina Grudina, ki je bila na vseh tekmah v začetni postavi, dosegla 4 točke, Mojca Božič je v igro vstopala le na servis, Urška Igličar pa je dosegla eno točko. S 25 točkami je bila najbolj učinkovita igralka Iza Mlakar.

    Domačinke turnirja, sicer prve favoritinje turnirja, so v drugem krogu s 3:0 (20, 16, 13) premagale izbranke Bruna Najdiča, v tem porazu pa je Grudina dosegla sedem točk, Igličarjeva pa eno. Toda z zmago proti Grčiji s 3:1 (16, -21, 20, 8) so slovenske odbojkarice ohranile možnosti v boju za najmanj drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. V prvi letošnji kvalifikacijski zmagi je deset točk prispevala tudi Grudina.

    Prvo mesto so na turnirju osvojile Belorusinje, čeprav imajo točko manj od Čehinj, toda po pravilu večjega števila zmag so pred turnirjem v Mariboru v najboljšem položaju.

    Za slovensko izbrano vrsto so ob Tini Grudini, Mojci Božič in Urški Igličar igrale še: Nika Blagne, Katja Medved, Anja Zdovc, Iza Mlakar, Sara Najdič, Lana Ščuka, Marina Cvetanović, Monika Potokar, Saša Planinšec, Valentina Založnik in Anita Sobočan. Na turnirju v Mariboru bo Slovenija v prvem krogu igrala z Grčijo, v drugem proti Belorusiji in v tretjem še s Čehinjami.

    Komentarji