Še v čakanju okrepitev

  “Glede novih igralk ni še nič novega. Še vedno smo v različnih pogovorih in iščemo najboljše možnosti za naš klub. Na roke nam gre dejstvo, da se bo za nas sezona začela pozneje, vendar bo počasi res že čas, da sestavimo ekipo,”glede morebitnih novih igralk v dresu Calcit Volleyballa pravi Ribič, ki na treningih ob deveterici lahko računa tudi na Moniko Potokar in Urško Igličar. Prva je v čakanju kluba v tujini, druga pa v čakanju odgovora glede študija v ZDA.
  “Za nas je dobro, da Monika in Urška trenirata z nami, tako da trening, zaradi tega ne trpi. Sicer pa smo imeli v sredo v svoji dvorani skupni trening z Alianso in v sklopu njega smo s Šempetrčankami igrali štiri nize. V njih smo poskušali določene zadeve, ki smo jih delali na treningih. Počasi na tekme dodajamo nove zadeve in dobro je, če jih lahko testiramo, proti kakšni ekipi, tako da je bil trening nadvse koristen. Vse štiri nize so dobili mi, Šempetrčankam pa se tudi še vidi, da imajo skorajda popolnoma na novo sestavljeno ekipo in bodo potrebovale še nekaj časa, da zadeve postavijo na svoje mesto.”
  Ta konec tedna Kamničanke ne bodo igrale tekem, zato pa jih konec prihodnjega čaka gostovanje v Splitu, kamor bodo odšle na vabilo Kaštele.
  “Z ekipo iz Kaštele bomo v soboto in nedeljo igrali dve prijateljski tekmi, nato, pa na začetku oktobra načrtujemo krajše gostovanje v Italiji. Na točen razpored še čakamo, zagotovo pa bomo igrali dve tekmi z ekipama iz A-1 lige, za tretjo pa še ne vemo.”
  Zato pa, naj bi bilo dokončno znano, katere ekipe bodo v letošnji sezoni igrale v srednjeevropski ligi. Na žalost bodo igrale le štiri. Ob Kamničankah in Novi KBM Braniku, še dunajski SVS Post in celovški ATSC Wildcats, ki ga vodi selektor slovenske mladinske reprezentance Jože Časar.
  “Kdaj se bo liga natančno začela, še ni znano, znan je le sistem tekmovanja. V rednem delu tekmovanja bo dvokrožni sistem, nato pa se bodo polfinalne in finalne tekme igrale na dve zmagi. Čakamo le še na časovni razpored. Predvsem si želimo, da bi se polfinalne in finalne tekme igrale še v januarju, kajti sicer bi pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije kar nekaj časa ostali brez tekem.”
  Znano je tudi že, kakšna pot čaka Kamničanke do morebitnega finala v domačem pokalnem tekmovanju. Kot zmagovalke lanskoletnega pokala se bodo tekmovanju pridružile v osmini finala, ki bo na sporedu 22. oktobra, povratna tekma bo štirinajst dni pozneje, V primeru zmage bi se v četrtfinalu najverjetneje pomerile z ekipo Go Volleyja, v polfinalu pa z Luko Koprom ali Alianso. Zaključni turnir pokala Slovenije bo 17. in 18. januarja prihodnje leto.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji