S Kranjčani je vedno zanimivo

  Ker ne Kamničani ne Kranjčani niso igrali na zaključnem turnirju pokala Slovenije, so se oboji lahko v miru pripravljali na nadaljevanje državnega prvenstva. Varovanci Marka Brumna so nekoliko obnovili telesno moč, odigrali nekaj pripravljalnih tekem, po vrnitvi treh mladinskih reprezentantov s kvalifikacijskega turnirja za nastop na SP, pa so začeli še z uigravanjem. Kamniški trener je za prizadevno delo pohvalil vse svoje igralce, posebej pa je izpostavil Jerneja Stavbarja, ki je večji del prvega dela sezone okreval po poškodbi.

  „Od sezone ni več veliko ostalo, če še deset tekem v modri skupini ter nato končnica in to je praktično vse, zato sem še toliko bolj željan igre, kajti v prvem delu sezone skorajda nisem igral. Že zato se je bilo treba na drugi del sezone toliko bolj pripraviti. Sam se že kar veselim jutrišnje tekme s Triglavom, ki bo močnejši za našega nekdanjega podajalca Martina Hrasta in komaj čakam na to tekmo, da vidimo, kje smo,“ je v pričakovanju jutrišnje tekme bloker Calcit Volleyballa, ki je z grenkim priokusom spremljal zaključne boje v pokalu Slovenije. Grenkim, zato, ker so imeli Kamničani proti ACH Volleyju dve zaključni žogi za zmago s 3:1, s tem pa tudi uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja.

  „Resnično nismo bili daleč od tega, da bi minuli konec tedna mi igrali v Šempetru in dokler ne bomo imeli kakšnega novega spodrsljaja in upam, da to ne bo prav kmalu, bo ta kar ostal v spominu. Na začetku je res kazalo, da proti ACH Volleyju nimamo prav veliko možnosti za napredovanje, vendar smo na obeh pokalnih tekmah dokazali, da se z njimi lahko borimo. Na drugi tekmi smo bili tik pred zmago, a svoje priložnosti nismo izkoristili, tako da so Ljubljančani na bolj ali manj lahek način prišli do pokalne lovorike,“ se je Stavbar dotaknil zaključnega turnirja v Šempetru.

  Čeprav so v pripravljalnem obdobju Kamničani odigrali nekaj pripravljalnih tekem – prejšnji teden so igrali 2:2 z ACH Volleyjem, v soboto pa so v Šoštanju zmagali s 3:1 -, je težko reči, kakšna je njihova trenutna pripravljenost.

  „Trenutno s formo še nismo tam, kjer hočemo biti, kar je popolnoma normalno, bo pa jutrišnja tekma dober pokazatelj naše trenutne pripravljenosti in po njej bomo videli, kaj bo še treba popraviti. Odbojkarji Astec Triglava so zagotovo primeren nasprotnik, da vidimo, kje trenutno smo.“

  Jutri bo na sporedu še ena tekma prvega kroga Modre skupine – ACH Volley in Krka bosta svoje srečanje odigrala 10. februarja -, in sicer med Panvito Pomgradom in oslabljenim Salonitom, ki je ostal brez Darja Savičiča. Nesrečni korektor Kanalcev si je namreč na finalu pokala poškodoval Ahilovo tetivo.

  „Škoda, da se je Savičiču zgodilo, kar se je, saj gre za resnično dobrega igralca in želim mu, da bi čm prej okreval. Brez njega bo Salonit slabši, saj zanj nima primerne menjave, tako da bo verjetno igral Marušič in da se bodo vrnili lanskemu sistemu igre. Dos Santos lahko preseneti in tudi velikokrat je, toda, če bo Panvita prebolela slabo igro v polfinalu pokala proti ACH Volleyju, ima večje možnosti za zmago,“ napoveduje Jernej Stavbar, ki bo v drugem delu sezone še, kako pomemben člen v igri Calcit Volleyballa.

  Prvi cilj Kranjčanov pred začetkom državnega prvenstva je bil, da se uvrstijo v modro skupino. Že zato, da si zagotovijo obstanek v ligi.

  „Med sezono smo imeli že takšna nihanja, da nas je lahko samo še čudež popeljal v Modro skupino. Vendar smo se borili in do točk prišli proti ekipam, ki so močnejše od nas. Tu mislim na osvojeni točki proti Panviti in Calcitu, ki sta bili na koncu ključni za nas v boju za Modro skupino. Svoj cilj smo torej dosegli, tako da smo se lahko v miru pripravili na nadaljevanje prvenstva, saj ne želimo biti le opazovalci med najboljšimi slovenskimi ekipami,“ pravi Sašo Rop, trener odbojkarjev Astec Triglava, ki so v prvem delu sezone šele po hudem boju izgubili v Kamniku.

  „Če igramo svojo igro, smo lahko enakovredni vsem ekipam. Za nas je pomembno, kako začnemo tekmo in če vanjo vstopimo dobro, lahko vsakogar ogrozimo. Dejstvo pa je, da lahko tudi pademo, saj imamo mlado ekipo, vemo pa, da je mladost norost in lahko pride tudi do črne serije. Na treningih smo veliko delali na tem, da bi jih bilo čim manj. Skušali smo priti do tega, da bi bilo čim manj padcev v igri. V prvem delu sezone časa za to ni bilo veliko, ker je bil urnik tekmovanja zgoščen, zato nam je ta premor prišel kar prav. Tisti, ki nismo igrali v Šempetru, smo lahko formo nekoliko drugače načrtovali. Najprej smo poskrbeli za popolno regeneracijo, poskrbeli pa smo tudi za to, da smo pozdravili lažje poškodbe. Žal ne tudi poškodbe Aleša Kka, ki si ima poškodovano koleno, zato smo registrirali Martina Hrasta, ki bo v soboto že v ekipi. Ali bo tudi igral, bomo šele videli, saj še ni veliko treniral. Martin nam je prišel prijateljsko pomagat brez kakršnihkoli obveznosti. Odločili smo se, da bo Aleš naredil popolno rehabilitacijo. Skušali ga bomo pripraviti za nedeljski finale mladinskega državnega prvenstva, nato pa naj bi bila zanj sezona končana,“ je še povedal Rop.

  V Modri skupini je trenutno v najboljšem položaju ACH Volley, ki ima deset točk, dve manj imajo odbojkarji Calcit Volleyballa, Panvita Pomgrad bo v njej začela s šestimi točkami, Salonit Anhovo s štirimi, Krka dvema, medtem ko je Astec Triglav brez točk.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Pari prvega kroga 1. DOL – Modra skupina

  Jutri: Calcit Volleyball – Astec Triglav (ŠD Kamnik, 20:00), Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (dvorana OŠ 1, 20:00), torek, 3. februar: ACH Volley – Krka (ŠD Tivoli, 18:00).

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorja: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Astec Triglav v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Svit Hafner, Aleš Kk, Martin Hrast.
  Sprejemalci: Žiga Lužovec, Miha Mali, Matej Kk.
  Blokerji: Maks Josipović, Jan Maček, Simon Bilandžič, Jure Lakner, Rok Rezar.
  Korektorja: Janko Bregant, Gal Kos.
  Prosta igralca: Nik Vene, Miha Bežek.
  Trener: Sašo Rop, pomočnik trenerja: Gregor Perhaj.

   

  Komentarji