Ribič od danes tudi s Štalekarjem

  Najtežji del priprav, ko so na treningih večji del pozornosti namenili telesni pripravi, je sicer že za kamniškimi odbojkarji, vendar to še ne pomeni, da je njihov kondicijski trener Dalibor Todorović na stranskem tiru.

  Težji del priprav je resda za igralci, toda tudi v septembru bomo še naprej trdo trenirali. V fitnesu ne bo popuščanja, fantje bodo v njem dopoldne trenirali trikrat tedensko, popoldne pa jih čakajo treningi v dvorani in tudi že prve pripravljalne tekme. To bo tudi priložnost, da dobimo nekatere povratne informacije, kaj smo na treningih delali dobro in kaj bo še treba popraviti, je po slabem mesecu dni priprav dejal Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja, ki je zadovoljen s prizadevnostjo svojih varovancev: S tem nikoli nismo imeli težav. Tu in tam se je sicer pojavila utrujenost, vendar v glavnem fantje trenirajo pridno in glede tega nimam nobenih pripomb.

  Že to sredo pa Kamničane čaka prvi letošnji obračun z ACH Volleyjem, ki bo 23. septembra tudi gost na turnirju ob 70-obletnici Odbojkarskega kluba Kamnik. Ob Ljubljančanih bosta na turnirju igrali še avstrijski ekipi Hypo Tirol Innsbruck in Posojilnica Aich/Dob.

  V tem tednu bomo igrali tri pripravljalne tekme. Priložnost bodo seveda dobili vsi igralci, tako da morebitna utrujenost ne bi smela biti težava. Glede na to, da imamo nov podajalski par, bomo morali letos odigrati večje število tekem, saj moramo videti, kako Radoslaw Gil in Tine Kvas delujeta v različnih situacijah in kako se bodo igralci ujeli z njima. Zato tudi kakšna pripravljalna tekma več, saj nas že konec septembra čaka prvi turnir srednjeevropske lige v Zwettlu. To pomeni, da se bo za nas uradna sezona začela nekoliko prej kot lani, tako da bomo pred začetkom državnega prvenstva igrali še tri težke tekme, kar ne bo nič narobe. Že zaradi uigravanja ekipe, je dodal Ribič.

  Ekipi se bo danes pridružil Sašo Štalekar, ki se je s slovensko izbrano vrsto na končanem evropskem prvenstvu na Poljskem uvrstil v četrtfinale. To pomeni, da bo kamniška ekipa v polni zasedbi in da bo trener Ribič lahko računal na vse tri srednje blokerje, ob Štalekarju sta to še Žan Novljan in Jure Lakner, do zdaj pa je s prvo ekipo treniral tudi Luka Lazar iz druge ekipe Calcit Volleyja.

  Državno prvenstvo se bo letos začelo v soboto, 7. oktobra, žreba še ni bilo, prva tekma finala končnice bo na sporedu 5. maja 2018, morebitna peta tekma pa štirinajst dni pozneje, kar pomeni, da bo sezona daljša od lanske. Znan je tudi že datum zaključnega turnirja pokala Slovenije, v tem tekmovanju Kamničani branijo prvo mesto, ki bo že 22. in 23. decembra letos.    

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji