Prvi točki tudi za Kamničanke

    Na svoji prvi domači tekmi v letošnji sezoni so varovanke Tanje Božinović v prvem nizu sicer pokazale veliko željo po uspehu, toda Kranjčanke so bile preprosto boljše in ta niz zanesljivo dobile. V drugem so domače odbojkarice vodile celo s 24:22, vendar so v končnici niza naredile nekaj neizsiljenih napak, kar se jim je maščevalo. Toda nesrečno izgubljeni drugi niz ni negativno vplival na domačo ekipo, ki se je v tretjem nizu le razigrala. Vse je delovalo tako, kot mora in z odličnim sprejemom so le prišle do svoje igre. V napadu so bile raznovrstne, z dobro igro pa so nadaljevale tudi v četrtem nizu. Peti niz so na servis Špele Lazar povedle s 7:1, kar jim je dalo dodatni zagon za prvo letošnjo zmago.

    Kamničanke so tekmo začele v postavi Tjaša Gadža na podaji, sprejemalki sta bili Tina Novak in Neža Repnik, blokerki Špela Lazar in Eva Pogačar, na mestu korektorke je bila Tjaša Gregorinčič in na mestu proste igralke Patricija Porovne Černe. Že ob koncu prvega niza je Repnikovo zamenjala Ana Špoljarič, ki je nato v igri ostala do konca tekme. V napadu je blestela Tina Novak, prvič v letošnji sezoni pa je bila v ekipi tudi Lara Koritnik, ki je okrevala po poškodbi vrata.

    „Dekleta si zaslužijo vse čestitke za prvo zmago v letošnji sezoni. Že v prvem nizu so prikazale visoko raven zavzetosti in zbranosti, žal pa so bile na trenutke preveč nezbrane, kar se nam je maščevalo. Toda od tretjega niza naprej dvomov o tem, katera ekipa bo zmagala, ni bilo več. Vse je delovalo tako, kot delamo na treningih, dekleta so upoštevale moja navodila, odlično sprejemale in igrale raznovrstno v napadu,“ je bila po zmagi zadovoljna trenerka Tanja Božinović.

    Komentarji