Prvakinje v popolni zasedbi

  Alessandro Beltrami je imel s svojim prvim pomočnikom Aljošo Jemcem v četrtek prvič na treningu vse igralke, na katere bosta računala v novi sezoni. Že v sredo so se ekipi pridružile slovenske reprezentantke Mojca Božič, Urška Igličar in Tina Grudina ter belgijska organizatorka igre Ilka van de Vyver, prišla je sicer tudi Bolgarka Slavina Koleva, ki pa je s treningi začela dan pozneje. Na popoldanskem treningu so že igrale prvo sparing tekmo z Go Volleyjem, prve prave preizkušnje pa jih čakajo prihodnjega tedna z nemškim prvoligašem Potsdamom.

  Čeprav bi se igralke lahko ekipi pridružile tudi kakšen dan pozneje, so bile praktično vse že v sredo tudi na treningu. In ne samo na treningu, saj so prišle z velikim elanom, tako da je bil že prvi trening na izredno visoko ravni. Že konec prejšnjega tedna se je ekipi pridružila tudi Meta Jerala, ki je imela nekaj zdravstvenih težav, zato je zapustila reprezentanco, a so se na srečo hitro rešile, tako da zdaj že lahko normalno trenira, sta s prizadevnostjo igralk zadovoljna Beltrami in Jemec.

  Čeprav je bila ekipa šele v četrtek prvič v letošnji sezoni v polni zasedbi, se pozna, da je večina igralk že v minuli sezoni igrala skupaj, tako da z njeno uigranostjo ne bi smelo biti preveč težav.

  Zagotovo je to velik plus, vendar tudi nove igralke ne bi smele imeti večjih težav. Tina Lipicer Samec ima ogromno izkušenj, medtem ko so mlajše prilagodljive. Je pa res, da je sistem dela letos nekoliko drugačen, tudi taktične zamisli so drugačne, ampak časa do tekme z Modeno, ki bo naš prvi vrhunec, je še dovolj, pravi Jemec.

  V vrstah slovenskih državnih prvakinj so rešili tudi vprašanje tretje blokerke. Rešitev so poiskali kar v vrstah VOLLEYBALLjubljane, tako da bo za calcitovke igrala srebrna mladinka Katja Mihevc, še lani igralka Braslovč, z ekipo pa bo tudi Ana Zaplotnik, tako da bo imel Beltrami na voljo štiri blokerke.

  Razveseljivo je, da se počasi vrača tudi Petra Vrhovnik, lanskoletna kapetanka ekipe, ki je pred koncem sezone zaradi težav s hrbtom morala končati z igranjem. Operacija hrbta je bila uspešna, odlična sprejemalka pa je začela z lažjimi treningi. Trenira pod vodstvom Gregorja Rozmana, z manjšo obremenitvijo, njena vrnitev na odbojkarsko igrišče pa bo postopna, saj v klubu ne želijo ničesar prehitevati.

  Svoje prve uradne tekme v novi sezoni bodo slovenske prvakinje imele šele na turnirju srednjeevropske lige, ki bo od 13. do 15. oktobra v Ljubljani. V četrtek, 13. oktobra, se bodo pomerile s češko ekipo Olomouc, dva dni pozneje še z zagrebško Mladostjo, z državnim prvenstvom pa bodo začele s tretjim krogom, ko bodo 22. oktobra gostile ekipo Spodnja Savinjska-Aliansa. Sezono bi sicer morale začeti z Novo KBM Branikom, vendar imata obe ekipi obveznosti v srednjeevropski ligi, zato sta se ob soglasju z Odbojkarsko zvezo Slovenije dogovorili, da bo njun obračun v tem tekmovanju, 14. januarja, veljal tudi za državno prvenstvo. Prav tako je preložena tudi tekma drugega kroga z Luko Koprom, ki bo namesto 15. oktobra enajst dni pozneje v Kopru.

   

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji