Prepričljiva zmaga proti Sobočanom

  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 3:0 (11, 14, 14)
  Kamnik
  – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Atanasov (Kranj).
  Calcit Volleyball: Štalekar 7, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan , Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 23, Brulec 2, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 9, Videčnik 6, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič 1, Šmitran, Detela 6, Rojnik 15, Flisar 7, Drvarič, Kasnik, Ratkai – libero, Gašparin – libero. Trener: Dejan Fujs.

  Kamničani so v nedeljo na zaključnem turnirju pokala Slovenije z nepozabnim preobratom in zaostanku z 0:2 v nizih v Kranju ubranili pokalno lovoriko. Pred prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva je bilo zato vprašanje, ali bo le tri dni po velikem slavju v njihovih rokah in nogah še dovolj dinamita za Sobočane, ki so imeli svojo zadnjo tekmo pred 14 dnevi, ko so na Ravnah v zeleni skupini premagali Fužinar SijMetal in tudi na ta način pripomogli, da bodo Ravenčani v prihodnji sezoni spet igrali v 2. DOL. Navkljub utrujenosti so varovanci Gašperja Ribiča upravičili vlogo favorita, nasprotnika pa so nadigrali v vseh elementih igre.

  V prvem nizu so domači odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, v napadu je bil uspešen Maxson Pereira, toda, ko so se jim Sobočani, ki so v Kamnik prišli brez Aljoše Bogožalca, približali na dve (7:9), je vse kazalo na izenačen dvoboj do same končnice. Toda po asu Domna Kotnika je bilo že 14:7 za domačo ekipo, ki je prednost sedmih točk ohranila do drugega tehničnega odmora. Do konca niza je bilo vse v znamenju kamniške ekipe, ki je bila nevarna z vseh položajev, z asom in blokom pa sta ga končala Matic Videčnik in Sašo Štalekar.

  Na začetku drugega niza so soboški odbojkarji le vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z boljšim servisom so ob prvem tehničnem odmoru še vodili za točko, po uspešnem napadu Gorazda Flisarja za dve (9:7). Vendar so jim Kamničani hitro odgovorili. Razigral se je Pereira, za katerega v soboški ekipi niso našli protiorožja, ki je s petimi zaporednimi točkami Kamničane na drugi tehnični odmor popeljal s prednostjo štirih točk. Prav brazilski korektor v kamniški ekipi pa je nato s servisi povzročal težave soboškim sprejemalcem, niz pa je, podobno kot uvodnega, končal Štalekar.

  Tretji niz je bil na začetku podoben prvemu, saj je bil Jakob Rojnik, edini razpoloženi igralec v soboški vrsti, zaslužen, da so odbojkarji Calcita po prvem tehničnem odmoru vodili le za točko (8:9). Toda na servis Jana Brulca so Sobočani hitro zaostajali za šest točk (14:8), po uspešnem napadu Kotnika že za osem (17:9). S tem je bila tekma, ki se je končala z dvema zaporednima lastnima napakama gostov, praktično odločena.

  Izjava po tekmi:
  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa:
  Pričakoval sem težjo tekmo, še zlasti po po dveh napornih tekmah konec minulega tedna v Kranju, vendar so fantje od prvega trenutka naprej igrali borbeno, zavzeto in si resnično zaslužijo čestitke. Delo nam je sicer nekoliko olajšalo dejstvo, da so Sobočani v Kamnik prišli brez Aljoše Bogožalca, toda navkljub temu je bila naša igra na visoki ravni. Vendar bo treba podobno igro ponoviti še v soboto v Murski Soboti.
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji