Pred derbijem z Branikom

  Obe najboljši slovenski ženski odbojkarski ekipi zadnjih let sta med tednom igrali v evropskih pokalih. Medtem ko so mariborske odbojkarice v prvem krogu pokala Cev doma še drugič premagale estonsko ekipo Kohila, so varovanke Gašperja Ribiča gostovale v Novari. To pomeni, da bodo Mariborčanke v sobotni obračun šle nekoliko bolj spočite, saj jim ni bilo treba potovati.

  Prednost Mariborčank, ki so imele tekmo doma, bo le v tem, da so lahko včeraj normalno trenirale. Ampak ne glede na to se bomo na jutrišnjo tekmo skušali čim bolj pripraviti, se spočiti in prikazati čim boljšo odbojko, pred jutrišnjim derbijem pravi Ribič, ki je bil navkljub temu, da njegova ekipa v Italiji ni osvojila niza, v glavnem lahko zadovoljen s prikazano igro proti veliko kakovostnejšim nasprotnicam.

  Če je bilo po uvodni tekmi lige prvakinj s poljskim Sopotom še nekaj dvomov, ali so Calcitovke sposobne igrati na tej ravni tekmovanja, je tekma v Novari potrdila, da so na dobri poti.

  Določen del tekme v Novari smo igrali tako, kot si želimo, če pa bomo v soboto to znali držati skozi čez niz in potem čez vso tekmo, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Svojo igro moramo graditi na tekmi iz Novare, ki je bila na dokaj visoki ravni. Določene stvari smo odigrali veliko bolje, kot proti Poljakinjam, vemo pa, da je sezona še dolga in jutrišnja tekma z Branikom bo šele prva v sezoni, zato ne bo odločilna, je pa lahko pomembna za nadaljevanje sezone.

  Ker bo šlo za prvo od mnogih medsebojnih tekem, ki jih bodo v letošnji sezoni odigrale ljubljanske in mariborske odbojkarice, bo za obe ekipi pomembno, da vanjo ne bosta šli s prevelikimi pričakovanji.

  Ne vem, ali smo proti Braniku, odkar vodim Calcit, sezono, kdaj začeli z zmago, na koncu pa so se zadeve odvile, kot so se. Tudi, če jutri izgubimo, ne bo nobena tragedija, saj vemo, da bo medsebojnih tekem še veliko. Prvi cilj za obe ekipi bo zagotovo domače pokalno tekmovanje, potem šele pride na vrsto končnica državnega prvenstva in šele takrat se bo odločalo, katera ekipa je boljša.

  Mariborske odbojkarice v primerjavi z lansko sezono niso doživele večjih sprememb. Ob nekaj mladih, nadarjenih odbojkaricah, je praktično edina novinka Marina Cvetanovič, zato pa je večja sprememba na trenerski klopi. Dolgoletnega trenerja Bruna Najdiča je zamenjal nekdanji slovenski reprezentant Sebastijan Škorc, ki je bil zadnja leta trener mariborske moške ekipe.

  S prihodom Škorca je verjetno zdaj v ekipi nekoliko drugačna filozofija, drugačen način igre, zato bo treba podrobno pregledati, kakšne so spremembe v njihovi igri glede na prejšnje sezone. S Cvetanovičevo so dobili izkušeno igralko, reprezentantko, imajo lepo sestavljeno ekipo. Na nas je, da jim skušamo vsiliti svoj ritem igre, jih pritisniti s servisom in če bomo v tem uspešni, se lahko nadejamo ugodnega izida. Želimo pa si tudi čim večje podpore s tribun, je še dejal Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcita Ljubljane.

  Oboji se zavedamo, da si bomo v letošnji sezoni še velikokrat stali na nasprotnih straneh mreže. Seveda si oboji želimo, da bi naše medsebojne obračune začeli z zmago. V Ljubljano bomo šli z željo, da prikažemo dobro igro, in če bomo pravi, bo tudi rezultat takšen, kot si ga želimo, pa pred jutrišnjim obračunom razmišlja Škorc, ki je v dvorani Tivoli v dresu ACH Volleyja seveda že igral, prav tako tudi kot igralec Maribora, zato pa bo za njegove varovanke prvi nastop v hramu slovenskega športa. Ne glede na to kje bomo igrali, vemo, kdo so naše nasprotnice in to nam bo dalo še dodatnega naboja, ampak ne samo pri nas, tudi pri Calcitovkah. Prepričan sem, da se bo igrala dobra odbojka in želim si, da bo na tribunah čim več gledalcev.

  Osmi krog v 1. DOL za ženske bo prinesel še nekaj zanimivih parov. V Kopru se bo odločalo o tretjem mestu na prvenstveni lestvici, saj domači ekipi v goste prihaja GEN-I Volley. Izredno izenačeno tekmo lahko pričakujemo v Puconcih, kjer se Vitalovke lahko z zmago lahko zelo približajo uvrstitvi v modro skupino, prav tako to velja za domačo ekipo. V Žirovnici bo že šlo za obstanek v ligi, po prvi zmagi, ko so v sredo doma premagale Formis, pa bodo Šempetranke v lokalnem obračunu gostile Braslovče, ki lovi še zadnji vlak za priključek v boju za modro skupino.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari osmega kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 14. november: Calcit Ljubljana – Nova KBM Branik (ŠD Tivoli, 18:00), Aliansa-Šempeter – Braslovče (OŠ Šempeter, 17:30), Luka Koper – GEN-I Volley (OŠ Koper, 18:00), Kema Puconci – UOK Vital Ljubljana (Zelena dvorana Puconci, 19:00), Zgornja Gorenjska – Formis (ŠD pod Stolom, 17:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  21

  7

  0

  21

  0

  2

  Calcit Ljubljana

  21

  7

  0

  21

  3

  3

  Luka Koper

  15

  5

  2

  15

  7

  4

  GEN-I Volley

  12

  4

  2

  13

  10

  5

  UOK Vital Ljubljana

  12

  4

  3

  13

  11

  6

  Kema Puconci

  9

  3

  4

  14

  14

  7

  Braslovče

  5

  2

  5

  8

  18

  8

  Zgornja Gorenjska

  3

  1

  5

  5

  16

  9

  Formis

  1

  0

  6

  3

  18

  10

  Aliansa-Šempeter

  0

  0

  6

  2

  18

   

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji