Pred Calcitovkami derbi v Kopru

  Slovenska reprezentantka Monika Potokar je bila blizu vstopnih vrat Calcita že pred lansko sezono, ko je nekaj časa trenirala z varovankami Gašperja Ribiča, vendar se je potem odločila za Novo KBM Branik, nato pa je dobila ponudbo ekipe Forli in sezono končala v italijanski A-1 ligi. Tokrat se je zgodba odvila drugače in po koncu evropskega prvenstva je oblekla dres Calcita Ljubljane.

  Za zdaj je vse v redu, trenira se dobro, vzdušje v ekipi je odlično, dobro smo tudi začele sezono. Navaditi sem se morala le na to, da po dolgem času spet živim pri starših, kar mi je malo čudno, ampak sem zadovoljna, pravi 27-letna odbojkarica, ki je do zdaj v Sloveniji igrala za Grosuplje, Šentvid, Vital, HiT Novo Gorico in Novo KBM Branik, v tujini pa za Chieri Torino, Valenciennes, Stiinto Bacau in kot rečeno v minuli sezoni za Forli.

  V četrtek so Ljubljančanke po hitrem postopku opravile z gostjami z Dunaja, ki so v zadnjih dveh nizih skupaj osvojile le 15 točk, v prvem 19.

  Takšne tekme so včasih najtežje, saj se je nanje težko motivirati. Vendar sem vesela, kako smo šle v tekmo in jo odigrale z zelo malo napakami, kar je tisto, kar delajo velike ekipe. Sama sem sicer po tretji tekmi v treh dneh že čutila malo utrujenosti, ampak do tekme v Kopru bo že vse v redu, je prepričana 177 cm visoka sprejemalka, ki so ji dobro znane lanske težave zdajšnje ekipe proti sobotnim nasprotnicam. Odbojkarice Luke Kopra so namreč v polfinalu pokala Slovenije premagale Calcitovke, tesno je bilo tudi v polfinalu končnice, kjer se je vendarle razpletlo po željah poznejših državnih prvakinj.

  Na teh tekmah sicer nisem igrala, sem pa slišala, kaj se je dogajalo. Dejstvo je, da se bodo Koprčanke proti nam želele pokazati v čim boljši luči, vendar imamo tudi me dovolj razlogov, da se jim še enkrat oddolžimo za lanski poraz v polfinalu pokalnega tekmovanja. Če bomo šle v tekmo s pravim pristopom, in če bomo dovolj zbrane, bi moral biti rezultat ugoden za nas, je prepričana Potokarjeva, ki ima v ljubljanski ekipi edina izkušnje z igranjem v ligi prvakinj. Predlani je igrala v njej z romunsko ekipoi Stiinta Bacau.

  Tudi predlani smo v skupine igrale proti samim močnim ekipam, ampak v ligi prvakinj so tako ali tako vse ekipe kakovostne. Res je, da so vse tri ekipe proti katerim bomo v skupini igrale, zelo močne, vendar moramo od teh tekem odnesti čim več, morda pa pripravimo tudi kakšno presenečenje. Vsekakor se ne smemo že vnaprej predati, dokazati moramo, da se tudi v Sloveniji igra dobra odbojka. Najbolj pomembno bo, da bomo dale svoj maksimum, da prikažemo dobro igro in da bomo po tekmi, tudi če jo izgubimo, zadovoljne same s sabo, se je najbolj izkušena igralka v vrstah slovenskih državnih prvakinj dotaknila tudi tekmovanja v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

  Koprčanke, ki jih tudi v letošnji sezoni vodil Marko Kalc, so v prvem krogu, podobno kot Calcitovke Braslovčanke, brez večjih težav ugnale Alianso-Šempeter, v pokalnem tekmovanju pa so se po dveh zmagah proti Celju tudi že uvrstile v četrtfinale. Z izjemo Amande Bible in Sare Valenčič imajo isto ekipo kot v lanski sezoni prišli pa sta hrvaška organizatorka igre Antonija Jurić in izkušena Anita Peth.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari 2. kroga v 1. DOL ženske

  Sobota, 17. oktober: Luka Koper – Calcit Volleyball (OŠ Koper, 18:00), Aliansa-Šempeter – UOK Vital Ljubljana (OŠ Šempeter, 19:30), Nova KBM Branik – Formis (ŠD Lukna, 18:00), GEN-I Volley – Zgornja Gorenjska (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), Braslovče – Kema Puconci (OŠ Braslovče, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji