Praznih rok iz Žužemberka

  V prvem krogu, ki je bil na sporedu pred štirinajstimi dnevi v Kranju, so bili odbojkarji Calcit Volleyballa prosti, tako da so svoj krstni nastop v letošnji A ligi – zahod imeli v Žužemberku. Na svoji prvi tekmi so se pomerili z novomeško ekipo, ki je v prvem krogu premagala Astec Triglav in izgubila s Črnučami ACH I, na turnirju v Žužemberku pa je premagala tudi domače odbojkarje. Novomeščani so dobro igro prikazali tudi proti Kamničanom, ki so igrali preveč mlačno in premalo odločno, posledica takšne igre pa je bil tudi poraz. Toda, če je bil poraz proti Krki še pričakovan, tega ne bi mogli reči za dvoboj z Žužemberčani, ki bi se z malo sreče lahko končal tudi drugače. V prvem nizu so bili varovanci Aleša Hribarja v končnici še dovolj zbrani, žal pa ne tudi v drugem. O zmagovalcu je tako odločal tie-break. V njem so Kamničani še vodili s 13:10, vendar so prednost zapravili, v razburljivem nadaljevanju pa so z 19:17 slavili domači odbojkarji.

  „Krka je v tem trenutku verjetno res boljša od nas, medtem ko tega za Žužemberk ne morem reči. Po bledi predstavi proti Novomeščanom, smo se v prvem nizu le prebudili in zaigrali, kot znamo, toda v drugem smo na začetku dobili nekaj asov, nato je prišla naša slaba volja in do konca niza se nismo več sestavili. Najbolj me jezi, da smo v tretjem nizu zapravili prednost treh točk. Ne preostane nam drugega, kot da treniramo naprej in skušamo popraviti svojo igro na prihodnjih turnirjih. Večina teh igralcev bo v kadetski kategoriji igrala še prihodnje leto, kar je eden od plusov te ekipe, toda v nadaljevanju prvenstva se bomo morali bolj potruditi, da bomo prišli do kakšne zmage. Z dobro igro so se izkazali Jure Krašovic, ki je prvič dobil vidnejšo vlogo in jo je dobro izkoristil, novinec Bor Ješe Rotar in povratnik po poškodbi Kristjan Krt,“ je turnir v Žužemberku ocenil Aleš Hribar, trener kadetske ekipe Calcit Volleyballa.

  Za kadetsko ekipo Calcit Volleyballa so igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Aljaž Horvat, Jan Fink, Jan Jurič, Noel Šimenc, Žan Dolžan, Jure Krašovic, Bor Jese Rotar, Jakob Kutnar, Erik Eremita in Kristjan Krt.

   

  Izidi drugega kroga kadetskega DP

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_KAD/2014_kadeti/2014_kti_AZ

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji