Potrebovale bodo podporo s tribun

  Medtem ko so slovenske državne prvakinje v domačem prvenstvu tudi po treh odigranih tekmah brez izgubljenega niza in so s tekmo manj na prvem mestu, je v soboto Liu Jo Nordmeccanica izgubila na gostovanju v Scandicciju z 1:3 (24, -22, -14, -17), kar je bil zanje prvi poraz v sezoni. Hkrati pa tudi dokaz, da je tudi ekipa Lorenza Micellija ranljiva. Največ točk za ekipo iz Modene je dosegla Jovana Brakovočević Canzian, in sicer 15, 13 jih je prispevala Yvon Belien, 10 Neriman Orszoy, 7 Francesca Marcon, 6 Marika Bianchini, 5 Laura Heyrman, 3 Caterina Bosetti, po eno pa 1 Francesca Ferretti in Alessandra Petrucci. Na mestu libera je igrala Giulia Leonarda.

  Navkljub porazu je ekipa iz Modene v dvoboju z najboljšo slovensko ekipo zadnjih dveh sezon, ki je lani prvič okusila slast igranja med najboljšimi evropskimi klubi, v vlogi favoritinj, toda varovanke Alessandra Beltramija ne razmišljajo o beli zastavi.

  Nismo imeli ravno sreče z žrebom, toda na drugi strani bomo imeli priložnost igrati proti eno najboljših italijanskih ekip in ugotoviti, kakšna je naša resnična vrednost. Skušali bomo odigrati svojo najboljšo igro, naša prednost bo v tem, da nimamo česa izgubiti. Večji pritisk bo na strani Modene, je svoja pričakovanja pred tekmo strnil Beltrami, ki je lani vodil ekipo Modene, vendar ne gre za isto ekipo, ki igra v letošnji sezoni. Letošnja ekipa Liu Jo Nordmeccanica je nastala z združitvijo drugouvrščene Piacenze in četrtouvrščene Modene, zanjo je lani igrala tudi nekdanja calcitovka Lana Ščuka.

  Dober servis bo ob bloku in obrambi orožje, ki bi nam morda lahko prineslo presenečenje, meni trener Calcit Volleyballa.

  Med igralkami italijanske nasprotnice najbolje pozna najbolj izkušena calcitovka Tina Lipicer Samec, ki je dolga leta igrala v najmočnejši ligi na svetu.

  Igralke dobro poznam, proti večini sem že nekajkrat igrala. Gre za popolno ekipo, ki odlično igra blok v povezavi z obrambo, najbolje pa seveda poznam trenerja Micellija, ki je bil moj prvi trener, ko sem prišla v Italijo in prav njemu se lahko zahvalim za vse svoje uspehe v karieri. Prav on mi je dal osnovo za igranje na visoki ravni. Do zdaj na drugi strani mreže še nismo imele kakšnih težjih nasprotnic, še zlasti ne tako kakovostnih, kot je ekipa Modene, zato je težko ocenjevati našo trenutno formo. V tekmo bomo morale vstopiti z vso potrebno borbenostjo, skušale bomo izkoristiti svoj dober servis, jih z njim čim bolj odmakniti od mreže. Upam, da nam bo to uspelo, pred jutrišnjim obračunom meni kapetanka slovenskih državnih prvakinj.  

  Z lansko izkušnjo v ligi prvakinj smo veliko pridobile, Tina Lipicer Samec pa ima tako ali tako v tem tekmovanju že veliko izkušenj. Vsekakor je odlično, da smo se lani preizkusile na tej ravni tekmovanja, težko pa je reči, kaj nam bodo lanske tekme v ligi prvakinj prinesle v tekmah z Modeno? Prihaja močna ekipa, ki zagotovo ve, kaj hoče in zna to tudi doseči. Torej bomo spet postavljene v položaj izzivalca. Tokrat za eno leto bolj izkušene, s še večjo željo po dokazovanju, s pomočjo izkušene igralke, ki je že igrala na visoki ravni ter ob taktični palici italijanskega strokovnjaka. Že zdaj se veselim teh tekem, se je torkove tekme dotaknila Meta Jerala.

  Z izkušnjami v ligi prvakinj je tudi Tina Grudina.

  Gre za tekmice, ki igrajo na višji ravni, zato bomo morale omejiti število lastnih napak. Zavedamo se, da bodo njihovi napadi močnejši, višji, da jih bo težko zaustaviti, vendar se nanje resno pripravljamo. Modena je na papirju seveda favorit, vendar se ne predajamo, skušale bomo prikazati svojo najboljšo igro in samo upamo lahko, da se bo za nas čim bolje izteklo. Glede na to, da smo lani že igrale v ligi prvakinj, imamo določene izkušnje, s Tino Lipicer Samec pa smo prav tako veliko pridobile. Vemo, kaj nas čaka in s te strani nam bo zagotovo lažje. Če smo lani nekoliko prestrašene hodile v tekme lige prvakinj, nam bo letos s te strani zagotovo lažje, se dvoboja z Modeno veseli Grudina.

  Svoj debi v tem tekmovanju pa bo imela nekdanja mladinska reprezentantka Katja Mihevc.  

  Vemo, da je njihova ekipa boljša od nas, da je višja in da njihove igralke igrajo odbojko na višji ravni, vendar mislim, da bi lahko s pravim pristopom, pravo energijo v ekipi ter z veliko podporo s tribun pripravile presenečenje - vzele kakšen niz ali celo tekmo, kdo bi vedel? Bomo videli v torek, pa so je pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za nastop v ligi prvakinj dejala Mihevčeva.

  Tekmo v dvorani Tivoli bosta sodila Madžarka Monika Ujhazi in Španec Jose Luis Arrarte Mira. Zmagovalke dvoboja bodo v tretjem krogu, zadnjem pred vstopom v ligo prvakinj, igrale najverjetneje proti Cannesu, ki v tem krogu igra z ekipo Jedinstvo Brčko.

   

  Pari drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj:

  Torek, 1. november: Calcit Volleyball – Liu Jo Nordmeccanica Modena (ŠD Tivoli, 18.00), Jedinstvo Brčko – Cannes (18.00), Maritza Plovdiv – Eczacibasi Vitra Istanbul (18.00), Linamar Bekescsabbai – Agel Prostejov (18.00), Maccabi Haifa – Tauron Dabrowa Gornicza (19.00), Kohila – Vizura Beograd (18.00), Himnik Južni – Dinamo Krasnodar (17.00).


  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Liu Jo Nordmecccania Modena v sezoni 2016/17

  Organizatorke igre: Molly Kreklow, Francesca Ferreti, Aleksandra Petrucci.

  Sprejemalke: Francesca Valeriano, Francesca Marcon, Caterina Chiara Bosetti, Neriman Ozsoy, Marika Bianchini.

  Blokerke: Yvon Belien, Laura Heyrman, Ilaria Garzaro.

  Korektorka: Jovana Brakočević Canzian.

  Prosta igralka: Gulia Leonardi.

  Trener: Lorenzo Micelli, pomočnik trenerja: Filippo Schiavo.

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji