Poraz tudi proti vodilni ekipi 2. DOL

  V četrtem krogu je drugi kamniški ekipi uspelo premagati do takrat vodilne Črnuče, zanje je to še naprej edini poraz v prvenstvu, vendar jim podoben podvig v sedmem krogu ni uspel. Naleteli so na razpoložene goste iz Hoč, ki so z zmago zadržali prvo mesto na prvenstveni lestvici. To je bil tretji zaporedni poraz varovancev Gregorja Hribarja, ki pa so proti Hočanom prikazali boljšo igro kot na zadnjih dveh tekmah.

  Gostje iz Hoč so v Stranje prišli maksimalno motivirani, vso tekmo so držali dober sprejem, zato so domači odbojkarji imeli priložnost le v tem, da bi jih pritisnili s servisi, da ne bi sprejemali idealnih žog, kar pa je vso tekmo težko držati. V prvem nizu so imeli Kamničani težave na sprejemu, čeprav je tokrat na liberu začel Uroš Kočevar, v drugem ga je zamenjal Metod Golob, ki se je prvič v drugi ligi izkazal v tem elementu igre. Ko so kamniški odbojkarji popravili sprejem, so bili enakovredni Hočanom in morda bi tekmo lahko tudi dobili, če bi v tretjem nizu izkoristili priložnosti za zmago. Žal so spet delali osnovne napake, ki se jim ponavljajo. V tretjem nizu so imeli kar nekaj žog za znižanje zaostanka v nizih, ki so ostale neizkoriščene.

  Kamničani so tekmo začeli z Jernejem Smrekarjem na podaji, Markom Merkunom na korektorju, na mestu libera je začel Uroš Kočevar, ki ga je pozneje zamenjal Metod Golob, na bloku sta začela Grega Ratek in Luka Lazar, na sprejemu pa Žan Bezjak in Gašper Hribar. V igro so vstopali še Tine Makovec in Jan Pibernik v bloku in David Renko na sprejemu.

  Vprašanje je, ali bi v primeru zmage v tretjem nizu spremenili potek tekme, ampak od treh, štirih protinapadov, ki smo jih imeli, izkoristiti vsaj eno. Sama tekma ni bila slaba, nasprotnik je bil zelo kakovosten in igral že skoraj na ravni prve lige, mi pa bolje kot zadnje tekme, toda razlika med drugo in tretjo ligo je velika. V drugi nasprotnik izkorišča tvoje slabosti in glede na to, da nismo igrali na svoji ravni, je bil temu primeren tudi izid. Toda, če bomo vnaprej igrali maksimalno, kot smo v tretjem nizu, se spet lahko nadejamo zmag, je po tekmi s Hočani dejal Gregor Hribar, trener druge ekipe Calcit Volleyballa.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji