Po Slovakih še z ACH Volleyjem

  Kamničani imajo v srednjeevropski ligi dve tekmi manj ob obeh nasprotnikov, s katerima bodo igrali v Stožicah, saj so, zaradi reprezentančnih obveznosti odbojkarjem hrvaške Mladosti iz Kaštele turnir, ki bi moral biti konec lanskega leta, preložili. Po novem bo zdaj turnir od 27. februarja do 1. marca v Kamniku.

  Glede na naporen ritem tekmovanja v decembru, ko so v treh tednih odigrali šest tekem, je varovancem Gašperja Ribiča novoletni premor prišel še kako prav. Načele so jih tudi že poškodbe, prišlo je tudi do manjšega padca v formi, tako da so leto končali z dvema porazoma v domačem prvenstvu, v pokalu CEV pa so pričakovano izgubili s francoskim Toursom.

  Odmor je bil dobrodošel za našo ekipo, tako da smo imeli kar nekaj prostih dni, da so malce pozabili na odbojko, ampak zdaj smo že nekaj časa v polnem zagonu. Igralci so prišli z dobro voljo in motivacijo na treninge, vsi so zdravi, kar je najbolj pomembno. Vmes smo imeli sicer nekaj prehladov, ki niso vplivali na trening. Za zdaj gre vse po načrtih, pred nami pa je tudi že prvi turnir v letu 2017. Treba se bo dobro postaviti na igrišču, saj nas čakata dva nasprotnika, ki vodita v srednjeevropski ligi. Uspelo nam je pridobiti nekaj posnetkov z igro slovaške ekipe, ampak danes tako ali tako še igrajo z ACH Volleyjem, kar bo priložnost za nove informacije o njih, je pred tekmama v Stožicah dejal Ribič, trener kamniške ekipe.

  Za Kamničane, ki so v srednjeevropski ligi igrali le na enem turnirju, bosta tekmi v Ljubljani zelo pomembni. Če se želijo vmešati v boj na zaključni turnir četverice, bodo morali dobiti vsaj eno od njih.

  Če se želimo vmešati v boj na zaključni turnir četverice, bomo morali dobiti vsaj eno tekmo. Naredili bomo vse, da bi dobili obe, ampak za mirno nadaljevanje v srednjeevropski ligi pa moramo vsaj enkrat zmagati. Verjamem, da smo to sposobni in da bomo to dosegli, je prepričan trener kamniških odbojkarjev, ki bodo, razen redkih izjem, prvič igrali v dvorani v Stožicah.

  To bo ena od stvari, na katero se bo treba prilagoditi, saj v tej dvorani nismo še nikoli igrali, pa tudi nobenega treninga pred tekmo s Slovaki ne bomo imeli. Za nas bo to nekaj novega, vendar upam, da to o preveč vplivalo na našo igro. Glede tega bodo Slovaki sicer v manjši prednosti, saj bodo že danes igrali z ACH Volleyjem, toda po drugi strani bomo mi bolj poznali njihovo igro. Skušali bomo odigrati najbolje, kot smo v tem trenutku sposobni in verjamem, da bomo na koncu slavili.

  Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvem letošnjem turnirju srednjeevropske lige v Pliberku z 2:3 izgubili proti domači Posojilnici Dobu, v drugi pa so s 3:1 premagali Spartak Myjavo. Po en poraz imajo tudi odbojkarji Bystre in ACH Volleyja. Slovaki so praznih rok ostali v Innsbrucku proti domači ekipi, premagali pa so Mladost iz Kaštele, medtem ko so bili ob izteku minulega leta na domačem igrišču boljši od zagrebške Mladosti in Posojilnice Doba. Z minimalnim porazom so v Zagrebu v sezono krenili Ljubljančani, ki so nato zabeležili tri zmage, v Zagrebu so bili boljši od Kazincbarcike, na turnirju v Myjavi pa so na kolena spravili tako domačo ekipo, kot Innsbruck.

  Za Bystro, vodilno ekipo slovaške ekstralige, ki v šestnajstih tekmah še ni izgubila, v letošnji sezoni igra tudi slovenski odbojkar Andrej Grut, ki je zadnjih nekaj sezoni igral za Posojilnico Dob, vodi jo trener Marek Kardoš. V odlični formi so minulo leto končali tudi odbojkarji ACH Volleyja, ki so v zadnji tekmi domačega prvenstva premagali tudi Calcit Volleyball.

  Spored tretjega turnirja srednjeevropske lige

  Danes, 12. januar: ACH Volley – Bystra SPU Nitra (18:00), petek, 13. januar: Calcit Volleyball – Bystra SPU Nitra (18:00); sobota, 14. januar: ACH Volley – Calcit Volleyball (18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji