Po Nyiregyhazi spet Mariborčanke

  Čeprav so odbojkarice Calcit Volleyja leto 2017 sklenile s porazom na finalni tekmi pokala Slovenije, so z igro, podobno kot nekaj dni prej na prvi tekmi drugega kroga pokala CEV v Šempetru dokazale, da se bodo v nadaljevanju sezone lahko najmanj enakovredno merile z Novo KBM Branikom. Trenutna prednost mariborske ekipe je predvsem v njeni večji uigranosti, toda s tekme na tekmo v tem elementu igre napredujejo tudi Kamničankam, ki so veliko pridobile tudi z novinko na mestu podajalke, Hrvatico Bernardo Brčić.

  Res je, strinjam se, da je prednost Mariborčank ravno uigranost, saj jedro ekipe sestavljajo igralke, ki skupaj igrajo že tri leta ali več, kar pomeni, da so skupaj odigrale tudi veliko več finalnih tekem kot me. Mislim, da je v pokalni tekmi odločalo ravno to. Po drugi strani pa je res, da tudi me prikazujemo vse boljšo igro, kjer imamo še vedno ogromno rezerv v vseh elementih igre, se je na kratko turnirja v Hočah dotaknila Urška Igličar, kapetanka Calcit Volleyja, ki se na sobotni dvoboj z Madžarkami niso prav posebej pripravljale. Z dvema zmagama in tremi porazi je Nyiregyhaza trenutno na sedmem mestu, medtem ko so Kamničanke s tremi zmagami in dvema porazoma četrte in so še na mestu, ki vodi na zaključni turnir.

  Ker se na dvoboj z Madžarkami nismo posebej pripravljali, niti ne vemo, kako močne nasprotnice so. Vendar smo se v letošnji sezoni v tem tekmovanju že prepričale, da ni slabih ekip. Na vsaki tekmi imamo le en cilj – prikazati svojo najboljšo igro v danem trenutku. Dejstvo je, da v letošnji sezoni naša igra v srednjeevropski ligi zelo niha in zdaj že prihajamo v obdobje, ko si tega preprosto ne bomo smele več dovoliti. Prva in morda tudi zadnja priložnost za dokazovanje svoje kakovosti bo ravno prihajajoči vikend v Mariboru, kjer bomo na igrišču mogle pokazati svojo željo in borbenost, pravi kamniška korektorica, ki razloge za nihanja v igri svoje ekipe vidi v dejstvu, da večina igralk prvič igra v takšnem tekmovanju.

  V bistvu v ekipi sploh nimamo igralke, ki bi kdaj v preteklosti nosila tolikšno odgovornost kot letos. S prihodom nove podajalke se je s psihološkega vidika to malce spremenilo, saj imamo zdaj v svojih vrstah igralko, ki je dala skozi že več težkih tekem in ji lahko v težjih trenutkih zaupamo in sledimo. S svojo kakovostjo je hitro doprinesla tiste zadnje kamenčke v mozaiku, ki jih bomo počasi poskušali sestaviti v celoto. Pred pokalom smo imeli le en teden za uigravanje, zdaj pa smo skupaj že nekoliko več časa, kar se bo prej ali slej pokazalo tudi na tekmah je dodala Igličarjeva, ki verjame, da Kamničanke lahko dvakrat zaporedoma premagajo aktualne državne in pokalne prvakinje Slovenije.

  Naše možnosti vidim predvsem v tem, da smo po pokalni tekmi dejansko dojele, da lahko z njimi enakovredno igramo in tudi zmagamo. Mislim, da pred finalom pokala tega nismo verjele. Nekaj dni po pokalni tekmi je bil še vedno nekoliko grenak priokus ob spominu na tesen poraz, ob tem pa se vedno bolj zavedamo, da je Branik premagljiv. Po drugi strani pa moramo vedeti, da imajo Mariborčanke odlične posameznice, ki jih lahko premagamo le, če bomo igrale kot ekipa, si pomagale na igrišču in si krile hrbet. Samo z našo stoodstotno zbranostjo in upoštevanjem navodil trenerja se lahko kosamo z Novo KBM Branikom, je odločna Igličarjeva, ki je razkrila tudi svoje novoletne želje. 

  Moja osebna želja za leto 2018 je samo zdravje. Sebi in soigralkam želim, da bi sezona in nasploh celo leto minilo brez poškodb. Če ne bo poškodb, bomo lahko ves čas trenirale stoodstotno in potem bodo prišli tudi rezultati ter kakšna medalja, ki ne bo samo srebrna.

  Spored turnirja srednjeevropske lige v Mariboru

  Petek, 5. januar: Nova KBM Branik – Fatum Nyiregyhaza (ŠD Lukna, 18:00), sobota, 6. januar: Calcit Volley – Fatum Nyiregyhaza (ŠD Lukna, 18:00), nedelja, 7. januar: Nova KBM Branik – Calcit Volley (ŠD Lukna, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji