Po Hypo Tirolu še Mladost

  Kamničani so prejšnji torek v vnaprej odigrani tekmi 18. kroga doma premagali SIP Šempeter, z zmago pa so že pred sobotno tekmo v Mariboru zagotovili drugo mesto na prvenstveni lestvici po rednem delu državnega prvenstva. Tako so se lahko v miru pripravili na četrti turnir srednjeevropske lige – prestavljen drugi bo na sporedu od 28. februarja do 1. marca, prav tako v Kamniku -, ki bo zanje izredno pomemben, saj jih bosta le zmagi proti Innsbrucku in Mladosti obdržali v boju za najmanj četrto mesto in s tem uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige. 

  Dejstvo je, da nas le dve zmagi obdržita v boju za četrto mesto, vse pa je zdaj odvisno od nas, kako uspešni bomo proti ekipam, ki nas do konca rednega dela srednjeevropske lige še čakajo. Innsbruck v dozdajšnjem delu sezone sicer še ni pokazal igre, kot se je od njega pričakovalo, vendar bomo šele v Kamniku videli, kako močan je. Predvsem moramo poskrbeti za to, da bomo igrali tisto svojo igro, ki jo znamo, s čim manj napakami in čim bolj zbrano skozi celotno tekmo, in če nam bo to uspelo s tekme na tekmo, se lahko nadejamo uvrstitve na zaključni turnir. Seveda bo to težko, vendar bo to za nas velik izziv in zagotovo bomo šli v ta turnir, ki je pred nami z mislijo, da smo tega sposobni, razmišlja Andrej Štembergar Zupan, na zadnjih tekmah med najbolj učinkovitimi igralci Calcit Volleyballa.

  V srednjeevropski ligi Kamničani Hypo Tirol Innsbruck, ki je v šestih tekmah izgubil dvakrat, obakrat na turnirju v Ljubljani in to proti ACH Volleyju in slovaškem Spartaku.

  Priznam, da ekipe Innsbrucka v letošnji sezoni ne poznam prav dobro. Vem, da ni več Gregorja Ropreta, za drugo pa niti ne vem natančno, ampak zagotovo imajo tudi v letošnji sezoni izredno močno zasedbo, je sprejemalec Kamničanov dejal o večkratnih avstrijskih državnih prvakih, ki letos po dolgih letih ne igrajo v ligi prvakov.

  Na papirju naj bi bila nekoliko lažji nasprotnik za Kamničane zagrebška Mladost, ki pa je v šestih tekmah le enkrat izgubila in je s petimi zmagami takoj za ACH Volleyjem, ki ga je na prvem turnirju tudi premagala s 3:2.

  V lanski sezoni nas je Mladost premagala v naši dvorani. Glede na tedanje izide v srednjeevropski ligi smo šli v tisto tekmo morda preveč sproščeno, kar se nam je maščevalo. Na srečo ta poraz potem ni bil usoden v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Kljub temu so naši dolžniki, za zdaj jim gre v srednjeevropski ligi zelo dobro, upam, da bomo letos prikazali boljšo igro in se na koncu veselili zmage. Vemo, da to ni nasprotnik, ki bi ga lahko podcenjevali, naša prednost pa bo, da se bomo z igro Mladosti lahko seznanili dan prej, ko bodo igrali z Innsbruckom, je o prihajajočem turnirju v Kamniku še dejal Andrej Štembergar Zupan, ki si želi, da bi po s soigralci po seriji petih zaporednih porazov nadaljeval zmagoviti niz šestih zaporednih zmag.

  Tisti porazi niso predstavljali kakšne hude krize, ker so bili to porazi proti dobrim ekipam, je pa res, da bi iz teh tekem, predvsem tu mislim na tekmo z Nitro, dalo iztržiti tudi kaj več. Žal nam to ni uspelo, zato pa smo v nadaljevanju državnega prvenstva in v pokalu nanizali nekaj zaporednih zmag. S tekme na tekmo smo prikazali boljšo igro, popravili določene napake, ki smo jih delali, pa tudi forma se načeloma dviguje. Trenutno smo z njo tam, kjer smo si želeli biti, sicer pa so tisti najbolj pomembni boji šele pred nami. Tu mislim na začetek modre skupine, potem pa seveda na zaključni turnir pokala Slovenije.

  Svoj zadnji turnir v srednjeevropski ligi bodo kamniški odbojkarji imeli od 27. februarja do 1. marca, ko bodo na prestavljenem drugem, ki bi moral biti takoj po novem letu, gostili Mladost Kaštelo in madžarsko ekipo Kazincbarciko.

  Spored četrtega turnirja srednjeevropske lige

  Ponedeljek, 13. februar: Calcit Volleyball – Hypo Tirol Innsbruck (20:00), torek, 14. februar: Hypo Tirol Innsbruck – Mladost Zagreb (20:00), sreda, 15. februar: Calcit Volleyball – Mladost Zagreb (20:00).

  Komentarji