Osredotočiti se na Celovec

  Bolečina v kamniškem taboru je bila po nedeljskem finalu, v katerem so Mariborčanke brez večjih težav premagale Koprčanke, še toliko večja, toda priznati je treba, da so si njihove nasprotnice v sobotnem polfinalu zaslužile zmago. Da je bil poraz v Braslovčah tako za igralke kot za strokovno vodstvo Calcit Volleyballa, je po nekaj prespanih nočeh priznal tudi trener Gašper Ribič.

  „Nihče od nas ni pričakoval takšnega konca polfinalne tekme. Zavedal sem se, da tekma ne bo lahka, vendar sem vseeno imel občutek, da bi to tekmo lahko dobili. Morda je prav pričakovanje, da se moramo uvrstiti v finale na dekleta vplivalo obremenjujoče, toda Koper se je na tej tekmi razigral. Mi smo imeli na tej tekmi svoje dobre in slabe trenutke, še vedno pa mi ne gre iz glave tretji niz, ko smo povedli s 7:1 in imeli vse pod kontrolo, toda, zaradi dve neumnosti se je v ekipi nabrala nervoza in tisti niz izgubili. Vendar dekletom ne morem česa očitati. Borile so se od začetka do konca, žal, pa na koncu nesrečno izgubili. Zagotovo nas boli, zagotovo smo razočarani, toda to se je zgodilo v soboto, to je zdaj za nami, gledati pa moramo, kaj bodo prinesle prihodnje tekme v letošnji sezoni,“ je o, za Kamničanke, nesrečni tekmi v Braslovčah povedal njihov trener.

  Mnogi so se po tekmi spraševali, kako to, da se Ribič ni odločil praktično za nobeno menjavo. V prvi vrsti se to nanaša na Eleno Kučej, ki je le dva dni pred zaključnim turnirjem pokala podpisala za Calcit Volleyball in organizatorko igre Zalo Kranjc.

  „Razlogov za to je več. Elene nisem dal v igro zato, ker na podlagi nekaj prijateljskih tekmah, ki jih, je igrala ocenim, kako bo delovala na tako pomembni tekmi. Vedeti moramo, da je ta tekma odločala o finalu. Po koncu tekme je lahko biti pameten in razpredati, kaj bi bilo, če bi, bilo … Glede Zale sem med tekmo večkrat razmišljal, da bi jo poslal v igro, toda vedno, ko sem razmišljal o tej menjavi, se je zgodba na igrišču popravila, zato sem vztrajal z Mojco Božič. Zdaj, ko gledam nazaj, bi moral poskusiti z Zalo in kot trener moram to vzeti v zakup. Kot trener te odločitve nisem sprejel in upam, da sem se tudi sam iz tega česa naučil,“ je priznal svojo napako Ribič.

  Dejstvo je, da se za nazaj stvari ne da popravljati. Letošnje pokalno tekmovanje bo imelo za Kamničanke grenak priokus, vendar sezone še ni konec. Treba se bo osredotočiti na nadaljevanje sezone in že jutri jih v Celovcu čaka prva polfinalna tekma srednjeevropske lige. Na zdajšnjih dveh tekmah so obakrat slavile kamniške odbojkarice, vendar Celovčanke s tekme na tekmo igrajo boljšo odbojko.

  „Celovčanke bo treba premagati še dvakrat, če se želimo uvrstiti v finale, kar je naš osnovni cilj. V tem tednu smo se skušali sestaviti po tem porazu v Braslovčah. Nimamo kaj, naš cilj je, da dobimo obe tekmi in se uvrstimo v finale. Od tega ne bomo bežali, zato bomo naredili vse, da obe tekmi zmagamo. Da bomo do tega prišli, bomo morali igrati svojo odbojko, tisto, ki jo kažemo na treningih in upam, da bomo tudi na tekmi igrali, kot znamo. Če bomo, se nimamo česa bati,“ je odločen trener odbojkaric Calcit Volleyballa, ki branijo lovoriko v srednjeevropski ligi.

  Kamničanke so lovoriko branile tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju, a so svojo pot končale v polfinalu, vendar smo prepričani, da se v srednjeevropski ligi to ne bo zgodilo. Dobro znano dejstvo je, da so za poraze najboljše zdravilo zmage. Prva priložnost zanjo bo kot rečeno jutri, druga, 4. februarja, ko bo v Kamniku ob 20. uri na sporedu povratna tekma. V končnici srednjeevropske lige se igra po istem sistem kot v evropskih pokalih, kar pomeni, da bodo slovenske podprvakinje do četrtfinala končnice državnega prvenstva igrale le še štiri tekme.

  „Dejstvo je, da do končnice ne bomo prav veliko igrali. Skušali bomo igrati, čim več prijateljskih tekem, vendar bo to težko, kajti vse ekipe okoli nas igrajo v državnih prvenstvih. Upam, da se nam bo s kakšno od ekip le uspelo dogovoriti. Spet smo v povezavi s Porečem in morda se nam bo tokrat z njim le uspelo dogovoriti, za kakšno prijateljsko tekmo,“ je ob koncu krajšega pogovora še dejal Ribič.

  Še beseda dve o Celovčankah, ki so prejšnjo soboto na Dunaju z 1:3 izgubile proti SVS Post, vendar jim je to vseeno, zaradi boljše razlike v nizih, prineslo tretje mesto po rednem delu srednjeevropske lige. Ekipo vodita Jože Časar, sicer selektor slovenske mladinske reprezentance in njegov pomočnik Danijel Habjan, ki je pred leti deloval tudi v Calcit Volleyballu, v njej pa je edina tujka Srbkinja Marija Milosavljević. Vse druge so Celovčanke, kar je za avstrijske ekipe zelo nenavadno. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni so Kamničanke v gosteh zmagale s 3:1 (-22, 24, 19, 17), v svoji dvorani pa s 3:0 (21, 18, 21).

  V drugem polfinalnem paru se bosta pomerili ekipi SVS Posta in Nove KBM Branika.  

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  ATSC Sparkasse Celovec v sezoni 2014/15

  Organizatorki igre: Anna Maria Bajde, Valerie Magdalena Torker, Daniela Gabriele Katz.

  Sprejemalke: Lucia Aichholzer, Saria Valerie Gschpf, Sara Sage, Katharina Holzer, Julia Bergner.

  Blokerke: Lisa Maria Duller, Sabrina Mller, Lisa-Christina Schmerlaib.

  Korektorici: Marija Milosavljević, Maria Alexandra Epure.

  Prosti igralki: Veronika Baumgartner, Nicole Freller.

  Trener: Jož Časar, pomočnik trenerja: Danijel Habjan.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre: Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.
  Blokerke: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes, Elena Kučej.
  Korektorka: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

   

  Komentarji