Odlično tudi v Novem mestu

  Krka – Calcit Volleyball 0:3 (-14, -18, -17)

  Novo mesto: Dvorana Marof. 100 gledalcev. Sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Topolšica).

  Krka: L. Brulec 4, Ožbalt – libero, Erpič 2, Vrhovšek 1, Kosmina 8, Malenšek, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Bevc – libero, Bregar 3, Lindič, Klobčar 1, Turk 12. Trener: Jernej Rojc.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 1, T. Štern 10, Drobnič 8, Vidmar, Štembergar Zupan, Brus 10, Kvas, Stavbar 3, Kotnik, Ž. Štern 14, J. Brulec 2. Trener: Marko Brumen.

   

  Kamničani so si že med tednom, tudi po zaslugi Kanalcev, ki so v zaostali tekmi premagali Panvito Pomgrad, tudi praktično zagotovili najmanj drugo mesto pred začetkom končnice državnega prvenstva. Toda, ker so v prejšnjem krogu Kranjčani odvzeli točko ACH Volleyju, so varovanci Calcit Volleyballa lahko celo še prvi v modri skupini, vendar ob pogoju, da bi premagali tako Krko, kot Panvito Pomgrad ter seveda v zadnjem krogu tudi aktualne državne in pokalne prvake Slovenije.

  Prvega od treh pogojev so skušali izpolniti na gostovanju v Novem mestu. Tekmo proti Krki so tokrat za kamniško ekipo začeli Jan Brulec, Sergej Drobnič, Žiga Štern, Boris Brus, Jernej Stavbar, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. Domači trener se je na mestu podajalca odločil za mladega Gašperja Klobčarja, ob njem pa so bili v začetni postavi še Martin Kosmina, Valentin Turk, Grega Erpič, Miha Bregar, Luka Brulec in prosti igralec Gregor Ožbalt. Z blokoma Bregarja in Kosmine so domači odbojkarji povedli s 4:1, s tremi točkami prednosti so vodili še pri izidu 6:3, nato pa so Kamničani na servis Drobniča izid na šesti točki že izenačili. Odbojkarji Krke so na prvi tehnični odmor še odšli s točko prednosti, toda s točko Brusa so gostje prvič na tekmi povedli (9:8). Ob močnih servisih Tončka Šterna, ki je dosegel tudi dva asa, so odbojkarji Calcita z delnim izidom 6:0 prišli do šestih točk prednosti (17:11) ter popolnoma prevladali na igrišču. Jan Brulec, nekdanji igralec Krke, je odlično razigral soigralce, ki so preko Drobniča izkoristili že kar svojo prvo zaključno žogo.

  Tudi v drugem nizu so krkaši na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo. Tokrat dveh točk, a je razpoloženi Žiga Štern z dvema zaporednima točkama izid na deveti točki izenačil. Ob boljšem servisu in bolj učinkoviti igri v napadu so Brumnovi varovanci ob drugem tehničnem odmoru že vodili s petimi točkami prednosti. S kar tremi asi Drobniča so pred vstopom v končnico domačinom pobegnili na neulovljivih devet točk (13:22), domači ekipi pa niso pomagale ne številne menjave ne polminutna odmora, da bi spremenili potek niza, ki se je končal z napako Simona Vesela na servisu.

  Medtem ko so domači odbojkarji tretji niz nadaljevali z začetno postavo, je Marko Brumen v svoji ekipi priložnost ponudil še Tinetu Kvasu, ki je v igro vstopil že ob koncu drugega niza, in Žanu Novljanu. Za razliko od prvih dveh nizov so Kamničani v tretjem vajeti igre v svoje roke prevzeli vse od začetka, ko so z blokom Brusa povedli s 3:0. Novomeščanom se je do odhoda na prvi tehnični odmor, ob njem so za gosti zaostajali za dve točki, trikrat še uspelo približati na točko zaostanka, toda po tehničnem odmoru je bilo spet vse v znamenju Calcit Volleyballa. Brata Štern sta bila nevarna v napadu, za nameček so Kamničani še naprej bolje izvajali začetne udarce in bili boljši v bloku, kar jim je tudi ob številnih lastnih napakah domače ekipe prineslo sedem točk prednosti (21:14). Tako visoke prednosti seveda niso zapravili in z blokom Brusa so še sedmič v modri skupini prišli do polnega izkupička. Da so bili kamniški odbojkarji resnično boljši nasprotnik, je potrdila tudi statistika tekme, saj so bili prav v vseh elementih igre boljši.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji