Obe ekipi Calcita letos v Mevzi

  V lanski sezoni so v ženski srednjeevropski ligi nastopile le štiri ekipe, ki so igrale po ligaškem sistemu, o prvem mestu pa je nato odločal zaključni turnir. Prvo mesto so osvojile odbojkarice Nove KBM Branika, druge so bile Calcitovke. V moški konkurenci so tekmovanje priredili na vrat na nos, vendar brez kamniškega kluba, na sporedu pa sta bila kvalifikacijski in zaključni turnir, slavil pa je Innsbruck. Letos je vodstvo tekmovanja že na začetku meseca septembra potrdilo nov sistem tekmovanja, zdaj so potrdili še datume turnirjev.

  V obeh konkurencah bo nastopilo po devet klubov, ki se bodo v prvem delu tekmovanja pomerili na dvanajstih turnirjih, katerem bodo igrale po tri ekipe, skupaj bo tako dvanajst turnirjev in zaključni turnir. Medtem ko so datumi turnirjev rednega dela tekmovanja določeni, še vedno ni znano, kdaj bosta na sporedu zaključna turnirja.

  Slovenske barve bodo v ženski srednjeevropski ligi ob odbojkaricah Calcit Ljubljane branila še Nova KBM Branik. Ob dveh slovenskih ekipah bodo v njej še štiri ekipe iz Madžarske (Vasas Budimpešta, Linamar Bekescsaba, Fatum Nyiregyhaza, Teva Gdll), dve iz Hrvaške (Poreč, Mladost Zagreb) in le ena iz Avstrije (SVS Post Dunaj). Calcitovke bodo enega od prvih treh turnirjev, od 13. do 15. oktobra, priredile same, na njem bosta še ekipi Fatum Nyiregyhaza in SVS Post Dunaj.

  V moški srednjeevropski ligi bo imela Slovenija tri predstavnike. Potem, ko lani niso dobili vabila za igranje v srednjeevropski ligi, bodo v njej spet zaigrali tudi kamniški odbojkarji. Poleg njih bosta slovensko odbojko zastopala še ACH Volley in Panvita Pomgrad. S tremi ekipami bo zastopana tudi avstrijska odbojka (Hypo Tirol Innsbruck, Posojilnica Dob, Amstetten), dva kluba bo imela Hrvaška (Mladost Zagreb, Mladost Marina Kaštela) in enega Slovaška (Spartak Myjava). Kot prvi se bodo od slovenskih ekip v boj podali Kamničani, ki bodo 9. oktobra igrali na turnirju v Innsbrucku proti domači ekipi, za katero igra tudi slovenski reprezentančni organizator igre Gregor Ropret, že naslednji dan pa bo na sporedu prvi slovenski obračun, ko bodo kamniški odbojkarji igrali s soboškimi.

  Pari v srednjeevropski ligi

  Ženska srednjeevropska liga:

  http://mevza.volleynet.at/Termine/16463

  Moška srednjeevropska liga

  http://mevza.volleynet.at/Termine/16462

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

   

  Komentarji