Ni časa za slavje

  Odbojkarji Calcit Volleyballa so prvi cilj v letošnji sezoni dosegli in celo presegli, saj ne samo, da so se uvrstili v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, pač pa so v njem po neverjetnem preobratu še drugič zaporedoma na kolena spravili ACH Volley. Eden od junakov podviga je bil kapetan ekipe Andrej Štembergar Zupan, ki je v dvorani, v kateri je začel svojo odbojkarsko pot, z dvema zaporednima asoma v tretjem nizu začel zmagovito pot svoje ekipe.

  Dvorana Planina je bila dolgo moja domača dvorana, v isti sapi pa moram čestitati svojemu nekdanjemu klubu za odlično organizacijo. Zaključni turnir je bil resnično na vrhunski ravni. Sicer pa se je vedno lepo vračati v to dvorano, da pa smo v tej dvorani ponovili lanski uspeh, je bil res enkraten občutek, se je najboljši igralec zaključnega turnirja pokala Slovenije dotaknil velikega uspeha svojega kluba, ki je še toliko večji, ker mu je uspelo ubraniti lanskoletno lovoriko.

  Vsak zaključni turnir pokala Slovenije je zgodba zase. Tako kot lani tudi letos nismo bili favoriti, v obeh primerih so bili favoriti ljubljanski odbojkarji. Obakrat smo jih mi napadali, jih skušali presenetiti in v obeh primerih nam je to tudi uspelo. Morda je bila letos tehtnica pred začetkom turnirja še bolj na strani ACH Volleyja, sploh glede na predstave, ki jih je pokazal v ligi prvakov, pa tudi v naših medsebojnih tekmah, zato je ta naš uspeh še toliko bolj odmeven in smo bili še toliko bolj veseli.

  Vendar Kamničani, navkljub včerajšnjemu prostemu dnevu, časa za proslavljanje nimajo, kajti že v sredo jih čaka prva četrtfinalna tekma končnice državnega prvenstva. V goste prihaja največji dolžnik rednega dela državnega prvenstva, Panvita Pomgrad, ki bo v Kamnik prišla spočita, predvsem pa končno tudi brez poškodovanih igralcev.

  Urnik tekmovanja za nas ni najbolj ugoden. Čim hitreje moramo pozabiti na pokalno lovoriko in se nanjo spomniti šele po koncu sezone. To poglavje moramo zaključiti in se osredotočiti na naslednje, to je državno prvenstvo. Že v sredo nas čaka tekma s Panvito Pomgradom, nanjo se bomo skušali čim bolj fizično in mentalno pripraviti in prikazati najboljšo igro, ki smo jo sposobni. Sobočani so spočiti in prepričan sem, da bodo naredili vse, da nas presenetijo, je Andrej Štembergar Zupan previden pred sredino tekmo s soboškimi odbojkarji, ki so v zeleni skupini prepričljivo osvojili prvo mesto.
  Kamničani so v letošnji sezoni Sobočane, ki so se ped začetkom zelene skupine razšli s svojim edinim tujcem v ekipi Vladanom Đorđevićem, že dvakrat premagali, na poti do polfinala končnice jih bodo morali še dvakrat.

  V sredo bodo na sporedu še preostali trije četrtfinalni obračuni. Ljubljančani in Novomeščani, ki so se v Kranju pomerili v polfinalu pokalnega tekmovanja, se bodo v Tivoliju po štirih dneh srečali še enkrat. V Kranju so Novomeščani aktualnim državnim prvakom nudili dostojen odpor, videli pa bomo, kakšne posledice je na ljubljansko ekipo pustil poraz v finalu pokala. Polno dvorano pričakujejo v Hočah, kjer bo na sporedu lokalni derbi. V letošnji sezoni je v medsebojnih dvobojih 2:1 za Hočane, vendar bodo Mariborčani naredili vse, da se uvrstijo v polfinale. Čeprav so v letošnji sezoni Kranjčani dvakrat že premagali Kanalce, jih čaka vse prej kot lahko delo, kajti v modri skupini so na domačem igrišču s 3:0 slavili odbojkarji Salonita.

  Pari prvih tekem četrtfinala končnice 1. DOL za moške:
  Sreda, 22. marec: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 20:00)
  , ACH Volley – Krka (ŠD Tivoli, 17:30), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Kanal, 19:00), Hoče – Maribor (VŠD Hoče, 19:00).
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji