Najprej Panvita, nato ACH

  Jutrišnji obračun Kamničanov s Sobočani bo za obe ekipi izrednega pomena. Za varovance Marka Brumna zato, ker bi v primeru zmage Panviti pobegnili že za devet točk, za Sobočane zato, ker bi se Kamničanom približali na tri.

  „Če nam jutri uspe zmagati, bi nam bilo v nadaljevanju modre skupine nekoliko lažje, kajti eno težko gostovanje, tu mislim na Salonit, smo že uspešno prebrodili. Zavedamo se, da sta pred nami dve najtežji deli v prvem delu modre skupine in vsaka od njiju bo zgodba zase,“ razmišlja Jan Brulec, ki, tako kot njegovi soigralci, še ni v vrhunski formi. Vendar bi lahko rekli, da podobno velja za vse ekipe v modri skupini, ki načrtujejo vrhunec forme za končnico državnega prvenstva.

  „Da, res je, tudi ACH izgublja nize in težko prihaja do zmag. Dejstvo je, da bodo morale biti vse ekipe v najboljši formi v končnici državnega prvenstva, se pravi, ko se bo začel četrtfinale. Težko je reči, kako pomembno bo, na katerem mestu boš končal modro skupino, bolj pomembno bo, da bomo v formi že v četrtfinalu končnice.“

  Toda, čeprav Kamničani z igro ne blestijo, so vse tri tekme dobili. Krka jih je v soboto sicer pošteno namučila, vendar je bila to najboljša predstava kamniške ekipe v tem delu prvenstva.

  „Nekateri pravijo, da dobre ekipe zmagujejo tudi s slabšo igro. Kar je pomembno, da osvajamo točke in kljub nekoliko slabši igri, smo s tem izkupičkom lahko zadovoljni. Je pa res, da je v soboto Krka prikazala zelo dobro igro. Delno po naši zaslugi, ker smo ji dovolili, da se je razigrala, ampak tudi moji nekdanji soigralci so se izkazali.“

  Veliko težje delo odbojkarje Calcit Volleyballa čaka jutri. V rednem delu prvenstva so jih Sobočani „presenetili“ z Jernejem Potočnikom in zmago, zdaj Potočnika ne bo več, vendar … „Panvita je vedno zelo neugoden nasprotnik. Še zlasti to velja na njenem igrišču. Ima zelo izkušeno ekipo in zagotovo sodi med tri najboljše ekipe v Sloveniji. Ko so v rednem delu sezone proti nam igrali s Potočnikom, so veliko pridobili, zato bi zdaj mirno lahko rekel, da so z njegovim odhodom izgubili tako na treningih kot na tekmah. Vemo, da gre za odličnega igralca, ki ga bo težko nadomestiti. Toda to ne pomeni, da nam bo zaradi njegovega odhoda kaj lažje. Če bomo želeli tekmo končati neporaženi, bomo morali prikazati svojo najboljšo igro v tem delu prvenstva. Upam, da bomo že jutri dvignili raven svoje forme, da bi čim bolj pripravljeni pričakali sobotni obračun z ACH Volleyjem,“ opozarja kamniški organizator igre, ki zagotavlja, da v Calcit Volleyballu še ne razmišljajo o derbiju z državnimi in pokalnimi prvaki Slovenije.

  „Osebno o tej tekmi ne razmišljam, prepričan sem, da je tako tudi pri drugih, kajti v Murski Soboti nas čaka preveč zahtevno gostovanje, da se mu ne bi v popolnosti posvetili. Sicer pa bo modra skupina še dolga, potem je tu končnica, tako da …“

  Jutri bo ob tekmi v Murski Soboti v modri skupini na sporedu le še ena tekma, kajti na prošnjo Salonit Anhovega bo tekma finalistov letošnjega pokalnega tekmovanja na sporedu šele 18. februarja. V kanalski ekipi je namreč prava „bolnišnica“. Težave s poškodbami pa imajo tudi Kranjčani, ki bodo gostovali v Novem mestu. V marsičem bo to že odločilna tekma za končno peto mesto v modri skupini.

  „Če bo Krka igrala kot je proti nam, se lahko nadeja zmage. Veliko bo odvisno tudi od tega, ali bo za Kranjčane igral Janko Bregant, ki v soboto proti Salonitu ni igral, vemo pa, kaj on pomeni za njihovo ekipo v napadu,“ je pred jutrišnjem obračunu v Novem mestu dejal Jan Brulec.

  Medtem ko Kamničani svoj vrhunec forme lahko mirno načrtujejo za končnico državnega prvenstva, so Sobočani enega že načrtovali za zaključni turnir pokala Slovenije. Na njem se jim ni najbolj izšlo, zdaj pa so vse svoje moči usmerili v modro skupino. Za nameček so ostali še brez Jerneja Potočnika, ki je odšel v Libanon.

  „Najprej bo treba odigrati modro skupino in v njej razmišljati od tekme do tekme, šele potem pride na vrsto končnica. Mi smo od sobotne tekme z ACH Volleyjem, osredotočeni na jutrišnjo tekmo s Calcitom. To je za zdaj naša prioriteta. Najbolj pomembno bo, da prikažemo dobro igro, stabilnost in borbenost. Če nam bo to uspelo, bo prišel tudi rezultat, če pa bomo v igri preveč nihali, nam ne bo prineslo nič dobrega. Proti ACH-ju smo že kazali neke znake, da lahko igramo dobro, žal pa nismo zdržali do konca, kajti Ljubljančani so bili v soboto premagljivi. Glede odhoda Potočnika pa … Zdaj smo spet z ekipo, ki je začela prvenstvo in če smo tako načrtovali na začetku sezone, je prav, da jo tako tudi končamo. Na jutrišnji tekmi so možnosti za zmago obojestranske. Veliko bo odvisno od dnevne forme, večje želje in zbranosti. Brez glave je težko priti do zmage, še zlasti proti ekipi, kot je Calcit Volleyball,“ pa je pred derbijem v Murski Soboti povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

   

  Panvita Pomgrad v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Nejc Zemljak, Urban Drvarič.

  Sprejemalci: Blaž Ajlec, Jernej Detela, Dejan Pelemiš.

  Blokerji: Gorazd Flisar, Uroš Pavlovič, Blaž Grabar.

  Korektorja: Aljoša Bogožalec, Matej Miličevič.

  Prosta igralca: Tin Vrabl, Bine Fridrih.

  Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Sašo Topovšek.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Pari četrtega kroga 1. DOL – modra skupina

  Jutri: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball (dvorana OŠ 1, Murska Sobota, 20:00), Krka – Astec Triglav (dvorana Marof, 20:00), 18. februar: ACH Volley – Salonit Anhovo (dvorana Tivoli, 18:00).

   

  Komentarji