Na prvi tekmi boljše Norvežanke

  STOD Steinkjer – Calcit Volleyball 3:0 (22, 29, 19)

  Steinkjer – ŠD Steinkjer. 500 gledalcev. Sodnici: Boulanger (Nemčija) in Rafn Hagen (Danska).

  STOD Steinkjer: Ferreira Menezes 3, Benicio Peixoto 16, Bye, Finstad, Dale, Szpak, Szymanska 6, Oliveria 7, Prenga 12, Solem, Acea Cabrera 6, Bobi 10. Trener: Andre Fernando Sa.

  Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 9, Božič 6, Kregar, Borko 8, Vrhovnik 9, Igličar 7, Forštnarič, Jerala – libero, Ščuka 15. Trener: Gašper Ribič.

   

  Kamniške odbojkarice so po ponedeljkovem celodnevnem potovanju na sever Evrope včeraj imele dva treninga. Prvega od 13. do 14. ure, drugega od 19.30 do 20. ure, pridobile pa so tudi posnetek z igro svojih nasprotnic. „Žal smo imeli na voljo le en posnetek, tako da je bila priprava na ekipo Steinkjerja nekoliko težja, toda, če nič drugega, smo dobili vsaj vtis, za kakšno ekipo gre. V njihovi ekipi je kr osem tujk in okoli njih se vrti vsa igra. Gre za zelo izkušeno ekipo, ki zna igrati odbojko, med posameznicami pa najbolj odstopa Albanka Arjola Prenga. Pozna se jim, da imamo brazilsko podajalko, ki skuša igrati hitro, zato bo zelo pomembno, kako dobro bomo servirali. Z dobrim servisom bomo veliko lažje igrali tudi v fazi obrambe. Na drugi strani bomo morali biti uspešni na sprejemu. Če nam uspe v teh dveh elementih (servisu in sprejemu) biti dobri, potem lahko že na Norveškem pridemo do ugodnega izida,“ je pred prvim obračunom z norveško ekipo razmišljal Gašper Ribič, ki je, kot običajno, tudi tokrat tekmo začel z Mojco Božič, Petro Vrhovnik, Lano Ščuko, Mekano Barnes, Tamaro Borko, Urško Igličar in prosto igralko Meto Jeralo. V prvem nizu so se Kamničanke še privajale na igro domače ekipe, ki je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo treh točk. Z blokom Božičeve so se jim Kamničanke približale na točko zaostanka (10:11), a ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za dve. Pred končnico niza so domačinke slovenskim odbojkaricam pobegnile za štiri točke (22:18), kar gostje niso več nadomestile.

  Tudi drugi niz se za kamniško ekipo ni začel najbolje, saj so domače odbojkarice povedle s 5:1 in 7:2. Po polminutnem odmoru so Kamničanke le strnile svoje vrste, popravile igro na sprejemu in vse z blokom Borkove Steinkjerju približale na točko zaostanka. Pred vstopom v končnico niza je Steinkjer pobegnil za tri točke (22:19), vendar so z asom Barnesove odbojkarice Calcita povedle s 23:22. Lana Ščuka je svoji ekipi priborila tudi prvo zaključno žogo, ki je tako kot še dve ostala neizkoriščena. Kar ni uspelo Kamničankam, je v četrtem poskusu „Norvežankam.“ Tretji niz so bolje začele Kamničanke, ki so s točko Vrhovnikove povedle z 9:5, toda po že na deveti točki je sledilo izenačenje. Z dvema točkama Borkove, drugo je dosegla z blokom in napadu Ščuke, so slovenske pokalne zmagovalke še predzadnjič na tekmi prišle do vodstva (14:12), vodile so tudi še s 15:14, nato pa je bilo vse v znamenju lastnih napak varovank Gašperja Ribiča, kar je domači ekipi omogočilo, da je povedla z 20:16. To pa je bil zaostanek, ki ga slovenske odbojkarice niso več zmogle nadomestiti.  

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji