Na Kostanjevem turnirju najboljše Kamničanke

  Čeprav se v mali odbojki državno prvenstvo še ni začelo, se ekipe že marljivo pripravljajo nanj. To velja tudi za kamniške odbojkarice, ki so včeraj sodelovale na zdaj že tradicionalnem Kostanjevem turnirju v Grosupljem. Šest ekip je bilo razdeljenih v dve skupini. Kamničanke so igrale v prvi skupini proti ekipama ATK Grosuplje 1 in Triglav Kranj 2, v drugi skupini pa so bile ekipe Vitala, Triglava Kranja 1 in ATK Grosuplja 2.

  Na svoji prvi tekmi so odbojkarice Calcit Volleyballa po hudem boju premagale domačo ekipo z 2:1 v nizih, brez izgubljenega niza pa so nato premagale Kranjčanke. V polfinale so se iz te skupine uvrstile še domačinke, ki so v polfinalu premagale ekipo Vitala. Na drugi polfinalni tekmi so Kamničanke brez izgubljenega niza premagale še drugo ekipo kranjskega Triglava in se uvrstile v veliki finale. S še eno odlično predstavo so, tokrat brez izgubljenega niza premagale še prvo domačo ekipo in na ta način zasluženo osvojile prvo mesto. Na tekmi za tretje mesto je Triglav Kranj 1 z 2:0 premagal Vital. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbranka kapetanka Calcit Volleyballa Zala Špoljarič.

  „Prav vse punce si zaslužijo pohvalo za igro. Bile so najbolj borbena ekipa, v napadu so bile neustavljive, s taktičnimi servisi pa so nasprotnicam onemogočile, da bi organizirale dober napad. S svojim navijanjem in s podporo soigralk so pokazale pravi ekipni duh,“ je svoje varovanke pohvalila trenerka Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so igrale: Zala Špoljarič, Eva Seretin, Nina Šmidovnik, Tina Topič, Nika Koželj, Valerija Šuštar, Živa Javrnik, Lana Hribar, Eva Suhadolčan, Doa Belavič, Tara Gojak, Živa Potočnik.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: 

   

  Komentarji