Na F4 tudi ekipa v mali odbojki

    Prvo tekmo proti Šempetranom so na polfinalnem turnirju v Ljubljani začeli Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič in Enej Sladič. Do šeste točke je ekipa iz Šempetra še držala korak z razigranimi Kamničani, ki so po zaslugi dobre obrambe in učinkovitega napada prišli do visoke prednosti (22:12). Jure Sitar, trener Calcit Volleyja, je v končnici niza v igro poslal še Jako Albiča, ki je prav tako prispeval svoj delež k prepričljivi zmagi v uvodnem nizu. Kamničani so drugi niz začeli v postavi Jakob Drolc, Domen Stele, Marcel Kotnik in Jaša Skvarča. Na obeh straneh je bilo veliko lastnih napak, nobena od ekip pa si ni priigrala večje prednosti. Ob bolj zbrani in zanesljivi igri so Sitarjevi varovanci tudi ta niz na koncu dobili.

    V drugi tekmi je v ljubljanskem obračunu Ljubljana Volley z 2:0 (15, 15) premagala ACH Zmajčke I, tako da je o prvem potniku v veliki finale odločala tekma med Kamničani in Ljubljano Volley. Tudi tokrat so kamniški odbojkarji tekmo začeli v postavi Okorn, Frece, Sladič in Blaževič, ki so odlično opravili svojo nalogo. Čeprav so bili Ljubljančani telesno višji od njih, so zahvaljujoč boljši tehnični izvedbi do zmage prišli kamniški odbojkarji. Podobno kot v uvodni tekmi s Šempetrani je bil spet bolj izenačen drugi niz, ki so ga za Kamničane začeli Drolc, Stele, Kotnik in Skvarča. Pred vstopom v končnico je Calcit Volley povedel z 19:14, a jim to še ni zadoščalo za zanesljivo zmago. Ljubljančani so ubranili dve zaključni žogi, nato pa je Skvarča tekmo končal z lepim dolgim diagonalnim udarcem za še drugi finale kamniških mlajših selekcij. Prejšnji teden je to namreč uspelo tudi starejšim dečkom Calcit Volleyja. Na njem bosta igrala tudi Miha Okorn in Gregor Frece.

    Fantom lahko le čestitam za prikazano igro na obeh tekmah in samo želim si lahko, da bi podobno igrali tudi na finalu. Mislim pa, da ima naša druga postava še veliko rezerv, je bil po novem uspehu svojih varovancev lahko zadovoljen Jure Sitar, trener mlajših selekcij Calcit Volleyja.

    Za Calcit Volley I so igrali: Miha Okorn, Gregor Frece, Luka Blaževič, Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Domen Stele, Marcel Kotnik, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Miha Škrinjarič in Maj Koncilija.

    Komentarji