Ljubljančani izenačili na 1:1

  Calcit Volleyball – ACH Volley 0:3 (-14, -22, -24)
  Kamnik –
  Športna dvorana Kamnik, gledalcev 800, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).
  Calcit Volleyball: Štalekar 1, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič, Vidmar 1, Pereira 10, Brulec 3, Lakner, Kotnik 7, Štembergar Zupan 12, Videčnik 5, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
  ACH Volley: Flajs, Kozamernik 9, Kovačič – libero, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Štern 15, Pokeršnik 9, Buculjević 2, Armenakis 14. Trener: Zoran Kedačič.

  Aktualni državni prvaki, ki so prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva v svoji dvorani izgubili, so bili pred gostovanjem v Kamniku v težkem položaju, saj so s porazom izničili prednost domačega igrišča, zato si novega neuspeha skorajda niso več mogli privoščiti. Bolj mirno je bilo v taboru Calcit Volleyballa, ki so z osvojitvijo pokalnega naslova pred mescem dni enega od ciljev v letošnji sezoni že dosegli, morebitni naslov državnih prvakov, na katerega čakajo vse od leta 2003, pa bi bil le še dodatek k že tako uspešni sezoni. Toda pred popolnoma polno kamniško športno dvorano so Kamničani tokrat morali priznati premoč ACH Volleyja.

  Navkljub bremenu zmage so bolje v tekmo vstopili gostujoči odbojkarji, ki so spet lahko računali na Jana Kozamernika in prav na njegov servis so na prvi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti. V še boljšem položaju so bili po asu Jana Pokeršnika in bloku Žige Šterna, dveh nekdanjih igralcev kamniške ekipe, saj je ACH Volley vodil s 14:9, ob drugem tehničnem odmoru pa že za šest točk. Ljubljančani so še naprej “pritiskali” s servisom, kamniški sprejem ni bil najboljši, posledično tudi ne napad in po novem asu gostov, tokrat Kozamernika, je bil uvodni niz odločen, kajti ACH Volley je domačim pobegnil za osem točk. Sledili sta še dve lastni napaki domače ekipe, zadnjo točko pa je z asom dosegel Kozamernik.

  Tudi na začetku drugega niza so bili Ljubljančani boljši nasprotnik, kar jim je prineslo vodstvo s 5:2, toda po uspešnem napadu Domna Kotnika z druge črte je na sedmi točki sledilo izenačenje. Ob prvem tehničnem odmoru so bili v prednosti vseeno gostje, ki so jo do drugega podvojili. Domačinom še vedno ni stekel servis, gostje so bili v tem elementu še vedno boljši in po napaki Maxsona Pereire so Kamničani zaostajali za tri točke (16:19). Po polminutnem odmoru domačega trenerja Gašperja Ribiča so Kamničani z asom Andreja Štembergar Zupana prvič v drugem nizu povedli (20:19), na 20. točki pa sta bili ekipi spet skupaj. V napadu je bil uspešen Kozamernik. Končnica niza je pripadla gostom, ki so na servis Žige Šterna dosegli tri zaporedne točke za vodstvo s 23:20, nato pa so izkoristili drugo zaključno žogo, ko se je v mrežo “ulovil” eden od domačih odbojkarjev.

  Ljubljanski odbojkarji tudi v tretjem nizu niso popuščali, še naprej so držali dober servis, bili bolj učinkoviti v napadu in bloku, kar jim je po napaki Štembergar Zupana prineslo tri točke prednosti (9:6). Z blokom Jana Brulca so se Kamničani na 13. točki vrnili v igro, po uspešnem napadu Pereire pa prvič na tekmi vodili ob tehničnem odmoru (16:15). V še eni končnici so bili bolj zbrani odbojkarji ACH Volleyja, ki so preko razpoloženih Apostolosa Armenakisa in Žige Šterna povedli s 23:21, Kamničanom pa nista pomagala niti oba polminutna odmora, čeprav so izid na 23. točki izenačili. Za polminutni odmor se je nato odločil gostujoči trener Zoran Kedačič, Žiga Štern, ki je dosegel zadnje tri točke za Ljubljančane, pa je poskrbel za izenačenje v zmagah.

  Izjavi po tekmi:
  Jan Brulec, igralec Calcit Volleyballa:
  Že od prvega niza naprej smo ves čas zaostajali in smo jih morali loviti. Na prvi tekmi je bilo ravno obratno, pa so se Ljubljančanom dogajale napake, zdaj so se nam. Na ta način smo izgubljali energijo, da smo se vrnili v igro, imeli svoje priložnosti za zmago, ki jih nismo izkoristili, je pa tudi dejstvo, da je ACH danes igral veliko bolje kot na prvi tekmi, mi nekoliko slabše, tako da je bil temu primeren tudi izid. Toda navkljub temu, da nismo igrali dobro, smo jim bili blizu, kar pomeni, da je v nadaljevanju končnice še vse odprto.
  Jan Pokeršnik, igralec ACH Volleyja: Pred prvo tekmo smo bili v izjemno težkem položaju, saj se je na jutranjem treningu poškodoval Maksim Buculjević, zaradi poškodbe in bolezni smo nato ostali brez Jana Kozamernika, in ko je prišla tekma, smo bili zelo nervozni. Naredili smo preveč lastnih napak in tudi danes bi nas lastne napake v drugem in tretjem nizu skorajda stale zmage. Na srečo smo jih potem prinesli notri nekje drugje. Ampak še vedno ni nič odločenega, ekipi se med sabo zelo dobro poznata, zato so kakšna taktična presenečenja skorajda nemogoča, toda na današnji tekmi smo ves čas vodili in jo srečoj pripeljali do zaslužene zmage.
  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji