Kamniški starejši dečki deveti

  Mladi Kamničani so se v Hoče odpravili z mislijo, da osvojijo vsaj deveto mesto v državi. Prvo tekmo so odigrali proti vrstnikom iz Raven. Začeli so v postavi Matic Sadjak na podaji, na sprejemu sta bila Jakob Kutnar in Jan Fink, na korekciji z Matijo Laknerjem ter blokerjema Jan Vrhovnikom in Petrom Kaduncem ter prostim igralcem Gajem Prahom. Sam začetek tekme je bil obetaven, predvsem zaradi dobro izvedenih začetnih udarcev Sadjaka in nato še Kutnarja. Po nekoliko slabših servisih so domačini izid na 12. točki izenačili, toda na drugi tehnični odmor so po zaslugi nezaustavljivega Finka s prednostjo štirih točk odšli Kamničani. Toda po minuti odmora so se domačini prebudili in po slabo izvedenih začetnih udarcih gostov so Ravenčani prišli do dveh zaključnih žog. Vendar se Kamničani niso strinjali z izgubljenim prvim nizom, stopili so skupaj in jih premagali z rezultatom 26:24. V drugem nizu so ves čas prevladovali odbojkarji Calcita, ki so domačinom prepustili le dvanajst točk.

  Tudi drugo tekmo proti Črnučam so kamniški odbojkarji začeli v isti postavi. In predvsem zaradi dobrega bloka in igre v polju ter potem zaradi dobrega razigravanja podajalca Sadjaka so prišli do hitre prednosti v obeh nizih. Prvega so dobili z izidom 25:17, drugega pa s 25:18. Kamničani so tako za konec osvojili končno 9. mesto, kar je tudi lep uspeh. Čeprav so ti fantje sposobni narediti še veliko več. 

  Mislim, da je bil to naš najboljši turnir v letošnji sezoni. Verjetno je k temu pripomogla tudi sproščenost pred tekmo in morda malce več počitka med prvomajskimi prazniki. Razen slabega izvajanja začetnega udarca, smo v drugih elementih igre delovali dobro. Igralci so me presenetili tako v napadu kot v obrambi, predvsem pa je dobro deloval blok. V dveh tekmah smo jih dali kar 12, kar je pri tej starostni kategoriji lep uspeh. Čeprav verjetno po tehničnem znanju sodimo višje, so nas letos ustavile predvsem poškodbe ključnih igralcev. Vendar tu ne smemo iskati izgovorov, tudi na take stvari moramo biti trenerji pripravljeni, je po zadnjem turnirju sezone ekipe starejših dečkov dejal njihov trener Jure Sitar.

  Za starejše dečke Calcit Volleyballa so v Hočah igrali: Jan Fink, Matic Sadjak, Jakob Kutnar, Matija Lakner, Peter Kadunc, Jan Vrhovnik, Gaj Prah, Jakob Krt, Matija Jerič, Jaša Ravnikar, Lan Spruk in Nik Štebe. 

  Izidi turnirja v Hočah

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_dki_mesta


   

  Komentarji